FOTO/ Od 25. augusta do 11.septembra

Dani kulture Istanbula u Sarajevu: Poznati turski pjevači nastupaju u centru grada

Kultura 25.08.17, 10:39h

Dani kulture Istanbula u Sarajevu: Poznati turski pjevači nastupaju u centru grada
Program u okviru kojeg će se predstaviti umjetnici iz Istanbula održavat će se do 28. augusta, na Trgu Alije Izetbegović, u sklopu kojeg su organizirani koncerti orkestra Grada Istanbula, nastupi folklornih grupa iz Turske, te koncerti poznatih turskih pjevača Hakana Pekera, Ziynet Sali, Coşkuna Karademija i Neşe Demir

 

 

Manifestacija “Dani kulture Istanbula u Sarajevu”, počeli su sinoć koncertom turske pjevačice Emel Sayin na Trgu Alije Izetbegovića u organizaciji pobratimskih gradova  Istanbula i Sarajeva. Tim povodom gradonačelnik Istanbula Kadir Topbaš boravio je u jednodnevnoj posjeti glavnom gradu BiH.

    

Dolazak visokog gosta iz Turske u Sarajevo još jednom potvrđuje snažne prijateljske veze te intenzivnu saradnju u različitim oblastima od ekonomije i razvoja do kulture, dva grada koji ove godine obilježavaju 20 godina pobratimskog odnosa.

    

Program u okviru kojeg će se predstaviti umjetnici iz Istanbula održavat će se do 28. augusta, na Trgu Alije Izetbegović, u sklopu kojeg su organizirani koncerti orkestra Grada Istanbula, nastupi folklornih grupa iz Turske, te koncerti poznatih turskih pjevača Hakana Pekera, Ziynet Sali, Coşkuna Karademija i Neşe Demir.

    

Izložbu ”Dani kulture Istanbula“, koja je sinoć i zvanično otvorena u sarajevskoj Vijećnici, građani će moći pogledati u periodu od 25. augusta do 11.septembra.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI