POZNATE PO 'PORCULANSKOM' TENU

Šta Japanke rade da imaju tako lijepu kožu? Vrijeme je da rižu počnete koristiti i ovako...

ŽENA iN 23.08.17, 17:47h

Šta Japanke rade da imaju tako lijepu kožu? Vrijeme je da rižu počnete koristiti i ovako...
I dok mnoge Europljanke pokušavaju dobiti preplanulu put, sunčaju se satima na plaži ili na balkonu, Japankama takvo što ne pada na pamet

 

 

Poznate po svom "porculanskom" tenu, Japankama zavide mnoge žene diljem svijeta.  Kako bi svoju kožu održavale tako zdravom i mladolikom, žene u Japanu ne odriču se rutina za njegu kože koje su u njihovoj zemlji usavršavane stoljećima.  


Za njih vrijedi pravilo: kvaliteta, a ne kvantitea. Ono što koriste za njegu kože pomno su birani sastojci, a od rutine ne odstupaju.  


Evo koji su to beauty koraci koje rade svaki dan... 


Čišćenje lica dvaput na dan 


Jako je bitno kožu lica održavati čistom, posebice ako ste žena koja koristi make up gotovo svakodnevno. Ići spavati s make up-om i ne očistiti lice prije toga, Japanakama je nezamislivo. 


Njihova rutina podrazumijeva čišćenje lica dvaput na dan. Koriste pritom njima tradicionalna ulja za čišćenje lica poput rižinog ili ulja kamelije kako bi odstranile sve nečistoće i tragove make upa, a zatim lice očiste na neki od, nama uobičajenih načina. 


Ovako pripremaju kožu za apsorpciju svih onih hranjivih sastojaka kojima će nahraniti kožu nakon čišćenja.  


Piling 


Za piling Japanke koriste popularne rižine mekinje koje su bogate vitaminima koji potiču cirkulaciju i obnavljanje stanica, ali i bjelančevinama koje jačaju kosu i sprečavaju ispucale vrhove.  


Hidratacijske maske 


Nakon čišćenja kožu hidratiziraju odgovarajućim hidratantnim maskama. Kod nas su na tržištu mnoge kvalitetne "sheet" maske koje se stavljaju na lice i nakon određeneog vremena lagano skinu ostavljajući kožu podantnu i meku. 


Maska od riže posebno je popularna jer je riža bogata linolskom kiselinom i skvalenom, jakim antioksidansom koji stimulira proizvodnju kolagena i usporava pojavu bora. 


Potrebni sastojci: 

 

– 3 žlice riže
– jedna žlica mlijeka 
– jedna žlica meda


Skuhajte tri žlice riže i vodu u kojoj ste je kuhali ostavite sa strane. Riži dodajte žlicu mlijeka i žlicu meda i pomiješajte. To stavite na očišćeno lice kao masku, a isperite vodom u kojoj ste kuhali rižu. 


Maska će kožu ostaviti hidriranom i zdravom, uklonit će bore, a antioksidansi koji se nalaze u vodi u kojoj je kuhana riža blagotvorno djeluju na kožu. 


Masaža lica  


Masaža lica poboljšava cirkulaciju kože i održava elastičnost stoga su odlasci na masaže dio uobičajene njege kože lica, ali i tijela. 


Preplanulost? Ne, hvala  


I dok mnoge Europljanke pokušavaju dobiti preplanulu put, sunčaju se satima na plaži ili na balkonu, Japankama takvo što ne pada na pamet. One znaju koliko štete sunčevo zračenje radi na dugoročno zdravlje kože te se ne zamaraju time da svoju kožu izlažu suncu kada je to nepotrebno. 


Poznate su po svom porculanskom tenu, a ovo je jedan od načina da zadrže zdravlje kože i elastičnost što je dulje moguće.   


(Večernji.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI