POSLIJE SARAJEVA RODNI KRAJ

Mersad Berber prvi put u Krajini: Izložba velikog bh. i svjetskog umjetnika u junu 2018. godine

Kultura 22.08.17, 15:40h

Mersad Berber prvi put u Krajini: Izložba velikog bh. i svjetskog umjetnika u junu 2018. godine
- Izložba je naš izazov i obaveza, radujemo se da ćemo pored Krajina Film Festivala, Bihaćkog ljeta i dr. manifestacija imati ovakav svjetski umjetnički događaj u 2018., jer Mersad je svjetski umjetnik, rekao je Adnan Bajrić, menadžer izložbe

 

 

Adnan Bajrić, UG Bosanske krajine u Sarajevu i Fondacija "Mersad Berber" ozvaničili su ranije razgovore i dogovore u vezi "Prve izložbe radova Mersada Berbera u rodnoj Krajini" - Bosanskom Petrovcu odnosno Bihaću za 2018. godinu.

 


- Odavno je bilo vrijeme da radovi Mersada Berbera dođu u rodni kraj i grad velikog slikara, ali zbog brojnih okolnosti mi smo odlučili da to bude poslije Sarajeva i to 2018. u junu ili julu, shodno drugim kulturnim i umjetničkim manifestacijama u Krajini. Izložba je naš izazov i obaveza, radujemo se da ćemo pored Krajina Film Festivala, Bihaćkog ljeta i dr. manifestacija imati ovakav svjetski umjetnički događaj u 2018., jer Mersad je svjetski umjetnik, rekao je Adnan Bajrić, menadžer izložbe.


Povodom izložbe velikog bh. umjetnika u Krajini, njegov sin Ensar Berber je istakao:


- Upoznat sam sa radom Udruženja Krajišnika, čestitam na odličnom debitantskom KFF-u i osjećam se ponosnim zbog oca i krajiškog naslijeđa kojeg nosim, te sretnim da će izložba biti u Krajini.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI