Građanski savez oštro osuđuje

Tzv. Hrvatski narodni sabor opet prijeti nasiljem, a SDA opet šuti

Front 22.08.17, 10:36h

Tzv. Hrvatski narodni sabor opet prijeti nasiljem, a SDA opet šuti
GS smatra da je sadašnje stanje direktna posljedica izdajničke politike SDA koja je do sada ispunila sve želje HDZ-a s ciljem konačne podjele zemlje

 

Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje opetovane prijetnje rušenjem Dejtonskog mirovnog sporazuma od strane tzv. HNS koji predstavlja volju HDZ-ova u BiH. Naime, godinama traju pripreme za ispunjavanje prijetnji ekstremne desnice okupljene oko dva HDZ-a u BiH, uz prećutnu podršku njihovih koalicionih partnera iz SDA. Javnost u BiH mora biti svjesna da su Čović i njegova neo-fašistička družina spremni uraditi sve da ispune ratne ciljeve Franje Tuđmana i Mate Bobana kojima se sudi u Hagu.

 

Pošto je propao infantilni projekat umotavanja podjele BiH u tobožnje integracije u EU i NATO, Čović i družina sada otvoreno podržavaju najava referenduma o članstvu u NATO-u koju najavljuje Milorad Dodik. Znakovita šutnja Dragana Čovića i kadrova HDZ-a u institucijama Bosne i Hercegovine govori više od bilo kakve HDZ-ove deklarativne opredijeljenosti za euroatlanske integracije BiH. HDZ je u potpunosti svoju politiku podredio interesima Milorada Dodika, te indirektno interesima Rusije jer smatraju da će tako najlakše ostvariti svoje ekstremističke ciljeve.

 

Nadalje, GS smatra da je sadašnje stanje direktna posljedica izdajničke politike SDA koja je do sada ispunila sve želje HDZ-a s ciljem konačne podjele zemlje. SDA je fokusirana na uništavanje anti-fašističke i sekularističke tradicije u onom dijelu zemlje u kojem oni misle da uspostave feudalnu vjersku državicu u kojoj se slave djela pro-fašističkih busuladžića i medijski veličaju uspjesi Al-Kaide na srednjem istoku, saopćeno je iz Građanskog saveza.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI