DETALJI SMRTONOSNOG OBRAČUNA U ILIJAŠU

Ovo su žrtve brutalne tuče: Ostali tragovi krvi, mještani u šoku, ne pamte ovako strašan sukob...

Hronika 20.08.17, 21:37h

Ovo su žrtve brutalne tuče: Ostali tragovi krvi, mještani u šoku, ne pamte ovako strašan sukob...
U neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta Cool nije se mogao zateći veći broj građana. Samo rijetki su ulazili i izlazili iz prodavnice Konzum, koja se također nalazi uz sami parking na kojem se i odvijala stravična tučnjava

 


Između subote i nedjelje, u noći oko 2 sata, u Ilijašu je došlo do tučnjave u kojoj su dvije osobe nakon teških povreda smrtno stradale, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a KS.

 

Lokalni portal Ilijaš.info u međuvremenu je objavio i fotografije stradalih muškaraca, kao i detalje krvavog obračuna u kome je prvo došlo do svađe dvojice muškarca, te je jedan zboden nožem. Potom je uslijedila tučnjava u kojoj je učestvovalo više osoba, a u kojoj je muškarac koji je povrijedio nožem drugu osobu zadobio teške povrede.


Oslobođenje saznaje da se nakon toga u tuču koja je završila kobno uključilo više osoba. Dvije osobe koje su tom prilikom zadobile teške povrede na putu do bolnice su preminule. Riječ je muškarcima inicijala I. M. i H. N. Također, nekoliko povrijeđenih osoba je prevezeno na KCUS, čiji stepen povreda nije potvrđen.


Na mjestu nesreće su uviđaj obavili pripadnici MUP-a KS-a i dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.


Novinarska ekipa Oslobođenja je otišla na lice mjesta stravičnog događaja. U neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta Cool nije se mogao zateći veći broj građana. 


Samo rijetki su ulazili i izlazili iz prodavnice Konzum, koja se također nalazi uz sami parking na kojem se i odvijala stravična tučnjava. Na samom parkingu bili su vidljivi tragovi krvi.


Stanovnici Ilijaša kažu da ne pamte sukob sa ovako užasnim posljedicama, naglašavajući da su se ranije sukobi i razmirice završavali sa dosta manjim posljedicama.


Rijetki koji su prolazili u blizini mjesta tragedije nisu bili voljni govoriti, osim momka koji za sebe kaže da i on često izlazi u već spomenuti objekat Cool.


- Živim i radim u Ilijašu, tako da je i meni, kao većini raje iz Ilijaša ili okolice običaj da ovdje izlazimo. Srećom, baš tu noć nisam se zadesio ovdje, ali sam od poznanika čuo da su se prvo dvije osobe sukobile, te da se nakon povređivanja jednog od njih, tuči koja se desila na parkingu priključilo još nekoliko osoba. Ovakvo nešto kada se desi, pogotovo u sredini u kojoj živite, stvori vam ružan osjećaj. Nije mi jasno kakva se neslaganja moraju desiti da se ljudi odluče oduzimati živote jedni drugima, prokomentarisao je jedan od stanovnika Ilijaša, dodavši da ništa nije vrijedno ovakvih krvavih ishoda.


Iako su se među prvim informacijama u pojedinim medijima pojavile i konstatacije da je u sukobu korišteno vatreno oružje, iz MUP-a KS-a su takvo nešto negirali.


Naime, u Operativnom centru MUP-a KS-a za Oslobođenje je potvrđeno da su u spomenutoj tučnjavi korišteni isključivo noževi, te da su uhapšene četiri osobe. 


Fotografije sa mjesta događaja pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI