FOTO/ DO KRAJA PREDAN VJERI

Amel Tuka na 'remontu': Razočaran neuspjehom u Pekingu, otišao na 'čišćenje krvi' - hidžamu

Sport 20.08.17, 14:26h

Amel Tuka na 'remontu': Razočaran neuspjehom u Pekingu, otišao na 'čišćenje krvi' - hidžamu
Kakanjac koji je član Atletskog kluba Zenica nikada nije krio svoju posvećenost vjeri koja je bitan dio njegove svakodnevnice, tako da na društvenim mrežama nisu rijetke fotografije koje svjedoče o Amelovoj predanosti vjeri

 

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Londonu nije uspio odbraniti bronzanu medalju osvojenu u Pekingu dvije godine ranije.


I sam Amel i bh. javnost nisu krili razočarenje, ali takav je sport, pun uspona i padova, a svaki neuspjeh je prava prilika za pronalaženje nove motivacije kod istinskih sportista kakav je naš sjajni srednjoprugaš, piše Faktor.ba.


Kakanjac koji je član Atletskog kluba Zenica nikada nije krio svoju posvećenost vjeri koja je bitan dio njegove svakodnevnice, tako da na društvenim mrežama nisu rijetke fotografije koje svjedoče o Amelovoj predanosti vjeri.


Naš atletičar je očito nakon Svjetskog prvenstva na kojem se nije uspio plasirati u finale odlučio otići na "remont" i "čišćenje krvi" odnosno na hidžamu.

 

amel-tuka-hidzama


Hidžama je medicinska metoda koja spada u domen male hirurgije, a predstavlja metodu lokalnog puštanja krvi, isisavanja, izbacivanja nečiste krvi iz organizma osobe pomoću čaša ili vakuum bočica na određenim dijelovima tijela. Eliminisana masa putem hidžame sadrži između 80 i 90 posto biološkog i hemijskog "otpada", a samo 10 do 20 posto krvnih elemenata.


Hidžama je ujedno i sunnet kod muslimana, što znači da ju je praktikovao i Muhamed a.s. o čemu govore i brojni hadisi.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI