advokat dr. gavrankapetanovića

Pećanin odgovara KCUS-u: Volio bih da gospođa Izetbegović sama plati sudske troškove, a ne da njen hir plaćaju građani

Hronika 16.08.17, 13:59h

Pećanin odgovara KCUS-u: Volio bih da gospođa Izetbegović sama plati sudske troškove, a ne da njen hir plaćaju građani
KCUS najavio tužbu nakon što je Pećanin, advokat prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju, istupio u medijima

 

 
Nakon što je Senad Pećanin, advokat prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju, istupio u medijima vezano za postupak primopredaje dužnosti između bivšeg i sadašnjeg šefa Klinike, danas se saopćenjem oglasio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu- piše Oslobodjenje.

 

"Zbog navoda advokata Pećanina, da menadžment KCUS prijeti i ucjenjuje medicinsko osoblje, KCUS će svoju zadovoljštinu u skladu sa Zakonom o kleveti FBiH, tražiti u nadležnom sudu", kaže se u tom saopćenju, u kojem, pored ostaloga, stoji:


"Advokat Pećanin nije referentan ni u kojem smislu da bi analizirao rad trenutnog menadžmenta kao i postupke koji se sprovode prilikom imenovanja novog šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a."

 

Očito je da su menadžmentu KCUS zaparale Pećaninove riječi, koje se i navode u saopćenju, o tome da su "svi pokušaji da se izmisle razlozi za profesionalnu i ljudsku diskreditaciju profesora Ismeta Gavrankapetanovića, jednog od najuglednijih ljekara u regiji, još jednom doživjeli krah".

 

Pećanin je na ovu najavu tužbe samo rekao:


"Volio bih da gospođa Izetbegović sama plati troškove najavljenog sudskog postupka protiv mene zato što će ga, zbog potpuno neutemeljene tužbe, izgubiti. Nažalost, i ovaj njen hir platiće građani,za koje i dalje neće biti novca za elementarnu zdravstvenu zaštitu, zahvaljujući i gospođi Izetbegović."

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)

BLIN
KOMENTARI