večeras u 18 sati

Uoči utakmice sa Slovačkom: Moramo imati kratko pamćenje i zaboraviti Šveđane

Sport 16.08.17, 09:49h

Uoči utakmice sa Slovačkom: Moramo imati kratko pamćenje i zaboraviti Šveđane
Sigurno je da nam je teško pao poraz od Švedske, ali ne smijemo kukati jer nije još ništa izgubljeno, smatra košarkaš BiH Obrad Tomić

 

Selektor Bosne i Hercegovine Duško Vujošević ostao je bez još dvojice košarkaša pred utakmice sa Slovačkom i Armenijom. Naime, u dogovoru sa selektorom Vujoševićem, pripremama aktuelnog prvaka BiH, ekipe Igokee su se priključili Nikola Gajić i Stefan Glogovac, te oni neće biti na raspolaganju crnogorskom stručnjaku za preostale dvije utakmice pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo- piše Oslobodjenje.

 

Treba izaći jači



S obzirom na suspenziju Alexa Renfroea i priključenje pripremama Igokee Nikole Gajića i Stefana Glogovca, Duško Vujošević je za preostale dvije utakmice pretkvalifikacija ostao na sljedećih 12 igrača: Adi Zahiragić, Ismet Sejfić, Aleksandar Lazić, Edin Atić, Adin Vrabac, Markus Lončar, Almir Hasandić, Amar Gegić, Nedžad Muratović, Darko Talić, Džanan Musa i Obrad Tomić.

 

Ovaj posljednji je uoči duela sa Slovačkom izjavio da on i saigrači moraju imati kratko pamćenje i zaboraviti utakmicu sa Švedskom.


- Sigurno je da nam je teško pao poraz od Švedske, ali ne smijemo kukati jer nije još ništa izgubljeno. Moramo imati kratko pamćenje kako poslije pobjede, tako i sad poslije poraza, jer su pred nama dvije utakmice iz kojih možemo izaći kao pobjednici i plasirati se u kvalifikacije. Slovačka je dobra ekipa, naročito na visokim pozicijama sa dosta iskusnim igračima. Što se nas tiče, mi smo spremni i pokušat ćemo ispoštovati zamisli selektora, prvenstveno u odbrani, kazao je Tomić.

 

Njegov reprezentativni kolega Almir Hasandić smatra da iz katastrofe protiv Švedske moramo izaći još jači.

 

- Što se tiče utakmice sa Švedskom, poraz nam je baš teško pao. Iskren da budem, nemamo dovoljno vremena da razmišljamo jer je pred nama novi izazov. Dobro smo se spremili, dodao je Hasandić.

 

Dvije pobjede
 


Naša reprezentacija je poslije četiri kola na omjeru od dvije pobjede i dva poraza, te su nam potrebne dvije pobjede u preostala dva susreta kako bismo obezbijedili plasman u kvalifikacije.

 

Utakmica između Slovačke i BiH igra se večeras u 18 sati. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI