nemirna noć u sarajevu

Detalji pucnjave na Alipašinom polju: Jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja...

Hronika 16.08.17, 08:33h

Detalji pucnjave na Alipašinom polju: Jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja...
Dana 15.08.2017. godine u 21,45 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica

 

Sinoć se u Sarajevu dogodila pucnjava u kojoj je jedna osoba ranjena.

 

Policija je nakon uviđaja saopćila detalje incidenta u izvještaju:

 

Dana 15.08.2017. godine u 21,45 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica.

 

Tom prilikom lakše tjelesne povrede nanesene dejstvom iz vatrenog oružja je zadobio B.E., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

 

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu. Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, pomenutog dana u 22,40 sati, policijski službenici IV PU su u ulici Ive Andrića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode D.Dž. rođen 1976. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivnje opće opasnosti).

 

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.Dž. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku drugog izvršioca čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI