ako priželjkujete ceremoniju

Želite sklopiti brak u sarajevskoj Vijećnici uz usluge profesionalnog fotografa? Evo koliko to košta

Lifestyle 15.08.17, 14:26h

Želite sklopiti brak u sarajevskoj Vijećnici uz usluge profesionalnog fotografa? Evo koliko to košta
Također Vijećnica pruža i mogućnosti iznajmljivanje prostora što je definisano Pravilnikom o utvrđivanju kriterija i postupku za jednokratno iznajmljivanje prostora i opreme u objektu Vijećnice i organiziranju posjeta

 

Retrospektivnu izložbu slika Mersada Berbera "Mersad Berber - Alegorija Bosne" postavljenu u auli sarajevske Vijećnice od 6. jula do danas je pogledalo oko 10.310 posjetilaca, a od početka godine Vijećnicu je ukupno posjetilo 27.849 posjetilaca.

 

Zainteresirani trenutno u Vijećnici mogu, pored Berberove izložbe, pogledati i postavke "Sarajevo 1914 – 2014" te "Vijećnica još jednom".

 

Od 17. augusta u tom će reprezentativnom zdanju biti postavljena izložba "Humanost prije svega - Odgovor pokreta Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca na situaciju u Siriji i Balkanu" u saradnji s Crvenim križom FBiH, koja će biti otvorena do 23. augusta.

 

Već od 24. augusta posjetioci Vijećnice će imati priliku pogledati i izložbu "Dani kulture Istanbula" koja će biti realizovana u saradnji sa gradskim upravama Sarajeva i Istanbula.

 

Kako su Feni rekli iz JP "Sarajevo", već određeni period postoji ideja menadžmenta da se u budućnosti organizuju tzv. dani otvorenih vrata, gdje bi se određenim danima u godini omogućio besplatan ulaz u Vijećnicu za sve posjetioce. Još uvijek nije precizirano koji bi to bili dani u godini, ali će se vjerovatno vezati za neke bitne datume iz istorijata objekta i grada.

 

Također Vijećnica pruža i mogućnosti iznajmljivanje prostora što je definisano Pravilnikom o utvrđivanju kriterija i postupku za jednokratno iznajmljivanje prostora i opreme u objektu Vijećnice i organiziranju posjeta.

 

Zahtjevi za iznajmljivanjem prostora se razmatraju u skladu s kriterijima, te se tako ne odobrava bilo kakav događaj koji nije u skladu s duhom i reputacijom Vijećnice. U Pravilniku stoji da se ona ne može iznajmiti onim ljudima ili događajima koji mogu narušiti ugled Vijećnice, Sarajeva ili države.

 

Prostor u Vijećnici se, između ostalog, može iznajmiti za ceremoniju sklapanja braka što košta 2.340 KM a poželite li da vas uslika oficijelni fotograf cijena je 81,90 KM.

 

Obilazak unutrašnjosti objekta (aule, prvog sprata i suterena gdje se nalazi muzejski prostor) i razgledanje svih izložbi i postavki koje se u tom trenutku nalaze u Vijećnici košta od 3 do 10 KM, dok je cijena VIP karte (sa katalogom) 35 KM.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI