Samo u Sarajevu / Bosanci kao pokusni kunići

Spužvica, losion, gel, piling...: Na bh. tržištu novi proizvod za intimnu njegu obrezanih muškaraca

Lifestyle 14.08.17, 13:10h

Spužvica, losion, gel, piling...: Na bh. tržištu novi proizvod za intimnu njegu obrezanih muškaraca
Počevši od 9. augusta, pa u narednih 12 sedmica, taj higijenski proizvod će se ekskluzivno testirati u 15 prodavnica dm drogerie markta u Sarajevu

 

Privredne veze između BiH i Austrije su oduvijek veoma intenzivne - izjavio je trgovinski savjetnik Ambasade Austrije u BiH Philippe Kupfer na konferenciji za novinare u Sarajevu povodom ekskluzivnog lansiranja novog proizvoda firme ReSensive iz Salzburga.

 

Kupfer je dodao da je Austrija sa 1,3 milijadre eura najveći strani investitor u BiH gdje je više od 200 austrijskih firmi aktivno u različitim oblastima, bilo da se radi o bankarskom sektoru, oblasti građevinarstva, osiguranja i drugo.

 

resensive-intimna-njega-obrezani-muskarci

 

Po njegovim riječima, austrijske firme su jedan oslonac bh. privredi i osiguravaju u zemlji više od 7.000 radnih mjesta. Austrija je također šesti po redu po značaju trgovinski partner za BiH, te su na policama prodavnica prepoznatljivi austrijski proizvodi kao što su Red Bull, Rauch sokovi i drugo.

 

- U dm prodavnicama će se naći još jedan novi austrijski proizvod, a radi se o startup proizvodu firme ReSensive iz Salzburga. Upravo se iz tog razloga ova pres-konferencija zove “Iz Sarajeva u cijeli svijet” jer se taj proizvod nalazi trenutno samo u Sarajevu i BiH, a firma namjerava da svoju daljnju prodaju pokrene iz Sarajeva u cijeli svijet – naveo je Kupfer.

 

Ludwig Stepan iz firme ReSensive je kazao da je ta firma razvila poseban proizvod za intimnu njegu, za obrezane muškarce -  ReSensive Start-Kit.

 

Počevši od 9. augusta, pa u narednih 12 sedmica, taj higijenski proizvod će se ekskluzivno testirati u 15 prodavnica dm drogerie markta u Sarajevu.

 

ReSensive, kako je dodao, očekuje povratne informacije od kupaca, a kako bi dalje unaprijedili proizvod i pripremili ga za prodaju širom svijeta, a jedan od ciljeva ove mlade kompanije je osvajanje tržišta u SAD-u.

 

Atif Hadžić iz kompanije dm drogerie markt BiH izrazio je zadovoljstvo zbog ove saradnje dodajući da se u dm-u trude da uvijek ponude nove i inovativne proizvode kakav je ovaj od firme ReSensive.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI