Akcija u Živinicama

Uhapšene četiri osobe s tri kilograma kanabisa

Hronika 14.08.17, 12:35h

Uhapšene četiri osobe s tri kilograma kanabisa
U prethodnoj akciji uhapšene su dvije osobe, također sa tri kilograma kanabisa i protiv njih je u toku postupak procesuiranja za krivična djela posjedovanja i distribucije narkotičkih sredstava

 

Četiri osobe uhapšene su jutros u akciji policije Tuzlanskog kantona na području općine Živinice, rečeno je Feni u MUP-u TK-a.

 

 Po nalogu Kantonalnog tužilaštva akciju je izveo tim Odjeljenja za borbu protiv narkotika MUP-a TK i tom prilikom zaplijenjena su tri kilograma materije koja asocira na drogu kanabis.

 

- Prilikom pretresa osoba, automobila i objekata koje koriste inkriminirane osobe, osim droge zaplijenjeni su mobiteli, SIM karktice, kao i informatička oprema koja se dovodi u vezu s počinjenim kriminalnim djelima. Četiri osobe privedene su u službene prostorije MUP-a, a nakon kriminalističke obrade bit će predate Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje – izjavio je Izudin Šarić, glasnogovornik MUPTK-a.

 

 Jutrošnja akcija, kako je rečeno, nastavak je aktivnosti koje je MUPTK-a započeo prije dva mjeseca na području općine Živinice.

 

 U prethodnoj akciji uhapšene su dvije osobe, također sa tri kilograma kanabisa i protiv njih je u toku postupak procesuiranja za krivična djela posjedovanja i distribucije narkotičkih sredstava.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI