Okružno javno tužilaštvo podiglo optužnicu

Ubio rođaka ispred kuće u Istočnom Sarajevu: Svađa zbog imovine završila kobno, policija pronašla arsenal oružja

Hronika 14.08.17, 09:55h

Ubio rođaka ispred kuće u Istočnom Sarajevu: Svađa zbog imovine završila kobno, policija pronašla arsenal oružja
Kada se ubistvo dogodilo, mještani naselja su ispričali da su rođaci zajedno proslavljali Đurđevdan. Šta se u međuvremenu dogodilo, niko nije mogao da kaže, ali se zna da su se kobnog jutra posvađali i da je Slobodan zapucao

 

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Mome Trifkovića (59) zbog ubistva Slobodana Trifkovića i neovlaštenog držanja oružja.

 

U optužnici se navodi da je 7. maja oko devet časova ispred svoje porodičine kuće u ulici Petrovići u opštini Istočno Novo Sarajevo iz vojničke puške M48, kalibra 7,9 milimetara ispalio dva hica prema Slobodanu Trifkoviću koji se nalazio na makadamskom putu ispred njegove kuće.

 

- Pri tome ga je pogodio u predio lijevog koljena i u predio grudnog koša sa lijeve strane nanijevši mu povrede srčanih mišića i povrede tkiva pluća sa desne i lijeve strane usljed kojih je Slobodan Trifković iskrvario i neposredno nakon toga preminuo na licu mjesta – navodi se u optužnici.

 

Kada se ubistvo dogodilo, mještani naselja su ispričali da su rođaci zajedno proslavljali Đurđevdan. Šta se u međuvremenu dogodilo, niko nije mogao da kaže, ali se zna da su se kobnog jutra posvađali i da je Slobodan zapucao.

 

Pretpostavlja se da su se rođaci u jednom momentu posvađali zbog nekih odranije neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

 

-I ranije su se njih dvojica znala posvađati, ali niko nije slutio da bi se moglo dogoditi ovo. Ostali smo šokirani, jer znamo ih obojicu cijeli život – ispričali su tada poznanici i komšije Trifkovića.

 

U optužnici tužilaštva se navodi da je Trifković suprotno Zakonu o oružju i municiji nabavio i do dana ubistva u svojoj kući i pratećim objektima na adresi Petrovići broj 145 i Petrovići bb neovlašteno držao vatreno oružje i municiju čije držanje građanima je zabranjeno ili je za isto potrebno odobrenje nadležnog organa.

 

Navedeno je da su u objektima nađeni vojnička puška M48, kalibra 7,9 milimetara serijskog broja K-58712, vojnička pušku M48, kalibra 7,9 milimetara serijskog broja K-73378, kao i 49 komada metaka kalibra 7,9 milimetara, te 10 patrona za lovačku pušku kalibra 12 milimetara i 16 milimetara.

 

Navodi optužnice

 

U optužnici se navodi da je Trifković počinio krivično djelo ubistvo iz člana 148. stav 1. Krivičnog zakona RS i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 399. stav 1. Krivičnog zakona RS.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI