međunarodni aerodrom tuzla

WIZZ Air za tri destinacije ukida letove: Doznajte o kojim gradovima se radi

Hronika 13.08.17, 14:02h

WIZZ Air za tri destinacije ukida letove: Doznajte o kojim gradovima se radi
Jedan od razloga za ovakvu odluku Wizz Air mogao bi biti manji broj putnika u zimskom periodu

 

Sa Međunarodnog aerodroma Tuzla ukidaju se letovi za London, Bratislavu i Nuremberg od 1. novembra. Iz kompanije Wizz Air su istakli da su prema zahtjevima tržišta, pomenute tri linije su operativne samo u ljetnoj sezoni.

 

Menadžmentu Međunarodnog aerodroma Tuzla za sada nisu poznati zvanični razlozi , zbog kojih dolazi do ukidanja ovih linija.

 


Po riječima direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifeta Karasalihovića, između 20. i 23. avgusta će biti zvanični sastanak sa predstavnicima Wizz Aira na kojem će se postaviti pitanje vezano za ukidanje linija i biti će više informaci.

 

- Letovi za London, Bratislavu i Nuremberg sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli su uspostavljeni u martu ove godine, a do sada je popunjenost aviona za ove destinacije bila izuzetno dobra, a jedan od razloga za ovakvu odluku Wizz Air mogao bi biti manji broj putnika koji se u zimskom periodu letenja odlučuju za odlazak za London, Bratislavu i Nuremberg i sada nije poznato da li će Wizz Air u zimskom peridu letenja sa tuzlanaskog aerodroma uspostaviti neke nove linije, izjavio je direktor tuzlanskog aerodroma Tuzla Karasalihović. 

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI