prebačen u mostar

Stanje češkog planinara koji se povrijedio na Čvrsnici teško

Hronika 13.08.17, 10:37h

Stanje češkog planinara koji se povrijedio na Čvrsnici teško
Češki planinar zadobio je teške ozljede glave, ruke i noge sa sumnjom na ozljede kralježnice

 

Stanje ozlijeđenog češkog planinara, koji je jučer helikopterom prebačen u Mostar te prevezen na Centar urgente medicine SKB-a Mostar, je teško i dijelom se pogoršalo unatoč pruženoj prvoj pomoći, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

 

 Češki planinar zadobio je teške ozljede glave, ruke i noge sa sumnjom na ozljede kralježnice.

 

 Naime, ozlijeđeni češki planinar pronađen je na planini Čvrsnica, na lokalitetu Grabovice u mjestu Zli Potok, a u akciji spašavanja sudjelovali su timovi GSS Jablanica, HGSS Mostar, GSS Grude te HGSS Karlovac.

 

 Na području Mostara u posljednja 24 sata zabilježena su 4 požara u kojima je gorio otpad i raslinje. Na području Čapljine zabilježeno je 5 požara u kojima je gorila šuma, trava i nisko raslinje. U mjestu Stidelj-Glavatičevo, općina Konjic, ugašen je požar, a na mjestu požara dežuraju pripadnici PVP Konjic i djelatnici Šumarstva Prenj.

 

 Na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirana su dva kaznena djela, 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 15 prometnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše ozljede.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI