VIDEO/ Progovorio o kobnoj noći

Vozač princeze Diane prekinuo šutnju dugu 20 godina: 'Njene trepavice i kosa su se pomjerale zbog ventilatora, a ja...'

Nedjeljni magazin 11.08.17, 20:45h

Vozač princeze Diane prekinuo šutnju dugu 20 godina: 'Njene trepavice i kosa su se pomjerale zbog ventilatora, a ja...'
Colin Tebbutt, jedan od njenih najpouzdanijih asistenata, otišao je u bolničku sobu u Parizu odmah nakon njene smrti riješen da se pobrine o detaljima koji slijede. Ispričao je da je na prozore stavio ćebad kako niko ne bi mogao da vidi šta se dešava unutra

 

Vozač princeze Diane juče je prvi put govorio za medije nakon 20 godina od kobne noći u kojoj je stradala Diana.

 

On je u emisiji "Dobro jutro, Britanijo" priznao da bi volio da je on bio za volanom smatrajući da su te noći vozili prebrzo.

 

Colin Tebbutt, jedan od njenih najpouzdanijih asistenata, otišao je u bolničku sobu u Parizu odmah nakon njene smrti riješen da se pobrine o detaljima koji slijede. Ispričao je da je na prozore stavio ćebad kako niko ne bi mogao da vidi šta se dešava unutra.

 

Govoreći o trenucima nakon smrti princeze Diane, Tebbutt je ispričao da je bilo "vrlo teško i emotivno gledati osobu kako leži u krevetu, a ne u mrtvačnici“.

 

“Našao sam neke ventilatore da rashladim sobu u kojoj je bilo veoma toplo. Dok sam šetao okolo, trepavice i kosa princeze su se pomjerale prouzrokovane vazduhom i to me je dosta pogodilo. Morao sam da se okrenem, razmislim malo o svemu tridesetak sekundi i potom da nastavim sa onim što sam radio”, priča on.

 

Tebbutt je ispričao da se u trenutku nesreće nalazio u krevetu, a prisećajući se Diane, rekao je da je imala smisla za humor i da se prema osoblju ophodila sa poštovanjem, ali je i dodao da je, kada je u pitanju kraljevska porodica, postojala granica, koju nije trebalo prelaziti.

 

“Nijednu prekornu riječ nisam čuo za dvije godine”, rekao je. "Te godine, prije nego što je umrla, bila je dobro i činilo se da uživa u životu i da je bila sretna", kaže Tebbutt.

 

 

(b92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI