Popularni brend nam kuca na vrata

Direktor za jugoistočnu Evropu potvrdio: IKEA razmatra proširenje na BiH

Biznis Klub 11.08.17, 18:13h

Direktor za jugoistočnu Evropu potvrdio: IKEA razmatra proširenje na BiH
Direktor direktor Ikea za jugoistočnu Evropu Stefan Voneverbeke rekao je da su na redu dodatne prodavnice u Bukureštu i Ljubljani pa će onda razmotriti BiH

 

U Beogradu je svečano otvorena švedska robna kuća IKEA, a direktor za ovaj dio Evrope je rekao da kompanija razmatra proširenje na BiH, ali da je još rano da ga najavi.

 

Direktor Ikea za jugoistočnu Evropu Stefan Voneverbeke rekao je da su na redu dodatne prodavnice u Bukureštu i Ljubljani pa će onda razmotriti BiH. Faktori koji odlučuju su, kako kaže, populacija i platežna moć građana.

 

– Imamo veliki broj kupaca koji dolaze iz Bosne i Hercegovine. Јoš je prerano da najavimo proširenje na BiH ali razmatramo to. Ne mogu da dam konkretan odgovor, ali bih volio pružiti mogućnost i kupcima u BiH da kupuju odličan namještaj po niskim cijenama, istakao je Voneverbeke, prenosi RTRS.

 

Inače, otvaranju robne kuće u Srbiji je prisustvovao predsjedik Aleksandar Vučić, koji je rekao da će švedski proizvođač probuditi preduzetnički duh u Srbiji.

 

Nakon 25 godina, švedska robna kuća vratila se u Srbiju, a analitičari su je nazvali posljednjom lastom tranzicije.

 

Ikea je više od robne kuće. To je brend poput McDonalds'a koji pokazuje, kako je rekao predsjednik Srbije, da je ta zemlja u porodici pristojnih zemalja.

 

S druge strane, mnogi pitaju koja je cijena dolaska tog brenda. Cijena koju će morati da plate proizvođači namještaja u Srbiji.

 

U Rumuniji je nakon dolaska Šveđana proizvodnja namještaja pala za 45 posto, kažu u udruženju za šumarstvo pri privrednoj komori Srbije.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI