otvorena do 29. septembra

Izložba 'Kupujmo domaće' u Galeriji Duplex100m2

Kultura 11.08.17, 10:32h

Izložba 'Kupujmo domaće' u Galeriji Duplex100m2
Na izložbi će biti predstavljeno više od 100 djela u različitim medijima, uključujući slikarstvo, crtež, fotografiju, digitalni i sitotisak

 

Kolektivna izložbu "Kupujmo domaće" bit će otvorena sutra u sarajevskoj Galeriji Duplex100m2. 

 

Fokus izložbe, koja će biti otvorena do 29. septembra, je savremena balkanska umjetnost.

 

Na izložbi će biti predstavljeno više od 100 djela u različitim medijima, uključujući slikarstvo, crtež, fotografiju, digitalni i sitotisak.

 

Cilj izložbe jeste da se djela domaćih umjetnika predstave široj javnosti i internacionalnim posjetiocima i time potakne razvoj umjetničkog tržišta u regiji. Ovom prilikom svako može započeti svoju zbirku bh. umjetnosti.

 

kupujmo-domace

 

Izložba "Kupujmo domaće" je za mlade i stare kolekcionare; ovdje će naći djela mlađih umjetnika, kao i neka remek-djela starijih generacija. Kupovina prvog rada za kolekciju je uzbudljiva bez obzira na polje, medij i budžet. Unošenje umjetnosti u intimni životni prostor može drastično promijeniti ambijent, a time i život. Nikad nije ni prekasno ni prerano da se postane kolekcionar!

 

Galeriju Duplex100m2 je 2004. godine otvorio francuski galerista i kustos Pierre Courtin. Zahvaljujući neumornom radu ona polako postaje vodeći izlagački prostor za savremenu umjetnost u regiji. Galerija ima veliku kolekciju radova mlađih i starijih bh. umjetnika, te podržava kreativni dijalog domaćih i međunarodnih umjetnika. Kreativnost je jedna od najsnažnijih sila današnjice. Umjetnost je oruđe za razvoj kulture i pokretač društva, a u regiji je skoro potpuno zanemarena.

 

Sutrašnja izložba u Galeriji Duplex100m2 je jedan od načina da se zaštiti i podrži domaće stvaralaštvo.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI