Martina Mlinarević Sopta / Pi*anje po stanovnicima

Pogledaj im face. Te boliku*ac glave. A šta ti i koliko radiš za 800KM? Ako uopće radiš


09.08.17, 15:49h

 

Izvor: Facebook

 

Uzmi pet minuta vremena, pa pogledaj. Pogledaj im face. Te bolikurac glave. Jer im se može. Pogledaj onda sebe u ogledalu, pa onda malo pogledaj svoj život i život svojih najmilijih. Šta ti i koliko radiš za 800KM. Ako uopće radiš. Kolika ti je ćaćina penzija. Pa ga pitaj morel' se, s penzijom i lijekovima i računima. Kolika je kirija koju ti plaćaš, a kolika ti rata u banci. Pa zovni brata u Švabiju što se neki dan odselio s kompletnom obitelji. Čisto da vidiš koliko je pločica zalijepio jučer sa sve fugama. Pa djecu svoju pogledaj jer ih ni ove godine nisi mogao odvesti nekoliko dana na more. Ako si uopće imao odmor. A brzo će i škola, i knjige, i torbe, i odjeća za jesen, mora se pratiti moda od potomaka elitnih familija. A đe ti je žena, eno je na kasi u lokalnom supermarketu, crnči za mizeriju, pod stalnom psihičkom torturom gazde postratnog tajkuna. A ti opet šuti. I biraj isto. Isti moralni otpad, profesionalne manekene vitalnih nacionalnih interesa, združenu bagru konstitutivnog lopovluka koja sve čini za narod. Da ga što manje ima ovdje, dakako. Jer tada će njima i njihovoj familiji, braći, djeci, ženama i trebama tek biti sjajno. Ali jebo to. Da se ne sekiraš haj na neki koncert, vikni Za dom spremni, našaraj dva-tri grafita rvatluka, bošnjaštva i srpstva, razvlači zastave, malo se na internetu kolji s rajom po portalima, psuj tuđe matere i sjećaj se rata, čisto da se razgališ.


Pišanje po stanovnicima ovog jada kojeg nazivamo državom, dio ko zna koji. Svaka čast ekipi CIN-a. Još jedan surovi šamar. Šteta što nas ništa, ali baš ništa više ne dotiče. Mi smo nastambina mazohističkih zombija, hipnotizirani bezmudi jad.


Objašnjenje - Delegati Federalnog parlamenta pored svojih plaća koje se broje u više tisuća maraka, pored desetina komisija kojih su članovi i svih ostalih naknada, dobijaju mjesečno i po 800 KM za smještaj, režije i odvojeni život. Neki od njih ne znaju ni adresu ni kat stana koji im građani plaćaju. Jer niti ne borave u tim stanovima. U zadnje dvije godine za smještaj kojeg ne koriste isplaćeno im je više od 825.000 maraka. PO ZAKONU.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


BLIN
KOMENTARI