reagovao na današnje prozivke premijerke rs

Crnadak: Ako je nešto 'jeftin trik' u ovom društvu, onda je to cjelokupna politika Cvijanović

Front 08.08.17, 18:12h

Crnadak: Ako je nešto 'jeftin trik' u ovom društvu, onda je to cjelokupna politika Cvijanović
On je na taj način odgovorio na izjavu Cvijanović koja je odluku Crnatka da odustane od kupovine automobila nazvala "jeftinim trikom", dodajući da je ministar vanjskih poslova BiH potrošio mnogo novca na besmislena putovanja

 

Dok sam na čelu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, odluke o trošenju budžeta Ministarstva, koji je usvojen u regularnoj proceduri, donosit će ministar i rukovodstvo Ministarstva, a ne premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, ma koliko ona to željela, kazao je danas ministar vanjskih poslova Igor Crnadak.

 

On je na taj način odgovorio na izjavu Cvijanović koja je odluku Crnatka da odustane od kupovine automobila nazvala "jeftinim trikom", dodajući da je ministar vanjskih poslova BiH potrošio mnogo novca na besmislena putovanja.

 

- Ako je nešto "jeftin trik" u ovom društvu, onda je to cjelokupna politika Cvijanović, koja je stvorila okvir za ekonomsko propadanje Republike Srpske i za najveći nivo korupcije u Evropi - kazao je Crnadak.

 

Sramotnim je nazvao da ona i danas optužuje i etiketira predstavnike RS-a u Vijeću ministara BiH, u danu "kada je trebalo da zahvali jer je u BiH stigao novac od klirinškog duga Ruske Federacije". Od tog novca oko 60 miliona KM će pripasti Republici Srpskoj zahvaljujući sporazumu kojeg je postiglo Vijeće ministara u kojem su ministri iz Saveza za promjene, saopćeno je Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI