5. novembra u Sarajevo

Dva specijalna programa bh. muzičara na XX1. Jazz Festu

Kultura 08.08.17, 14:21h

Dva specijalna programa bh. muzičara na XX1. Jazz Festu
Oba koncerta će biti organizirana u Domu policije, a od danas su u prodaji ulaznice koje važe za oba koncerta

 

Jazz Fest Sarajevo uvrstio je dva specijalna programa u ovogodišnje XX1. izdanje Jazz Festa koje će biti održano od 31. oktobra do 5. novembra.

 

Glavni program festivala od 20 koncertnih programa na 6 različitih lokacija objavljen je u junu a dva dodatna koncerta planirana za nedjelju, 5. novembra, zaokružit će XX1. muzičku odiseju na koju Jazz Fest Sarajevo vodi svoju publiku.

 

Prvi je koncert ansambla Axiom pod vodstvom rođenog Banjalučanina Dejana Terzića. Ovaj bubnjar i kompozitor koji živi i radi na relaciji Njemačka-Švicarska predstavit će na Jazz Festu svoj ansambl kojeg čine još i američki saksofonista Chris Speed, britanski basista Phil Donkin i pijanista Bojan Zulfikarpašić. Kvartet vrhunskih umjetnika svirat će na svom sarajevskom koncertu repertoar sa aktuelnog albuma Prometheus snimljenog u New Yorku prošle godine.

 

Drugi koncert, kojim će biti i zatvoreno ovogodišnje izdanje Jazz Festa, bit će nastup 40-članog Kamernog hora Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. Voditelj hora je maestro Rade Radović, a na koncertu će biti izveden repertoar pravoslavne duhovne muzike.

 

Oba koncerta će biti organizirana u Domu policije, a od danas su u prodaji ulaznice koje važe za oba koncerta. Zbog dodatnih koncertnih programa prodaja ulaznica po ranim, Early Bird cijenama produžena je do 10. augusta. Ulaznice se mogu kupiti na www.jazzfest.ba

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI