IZLOŽBA & FILM: Posljednja barijera u Sarajevu

Šokantni foto i video materijal o sirijskim izbjeglicama u Evropi

Kultura 08.08.17, 13:24h

Šokantni  foto i video materijal o sirijskim izbjeglicama u Evropi
Izložba i dokumentarni video materijal austrijskog filmadžije i fotografa Hannesa Kretzera u produkciji DEPO-a i Galerije savremene umjetnosti Charlama, a povodom bh. premijere filma „Posljednja barijera“ reditelja Jasmina Durakovića na Sarajevo Film Festivalu

 

U filmu Hannes Kretzer igra snimatelja koji radi dokumentarni materijal u trenucima najvećeg talasa izbjeglica iz Sirije u Evropu. Istovremeno, Kretzer je pratio i put izbjeglica od Grčke, preko Srbije i Mađarske i Hrvatske do Slovenije i Austrije bilježeći neviđene ljudskih drama u trenucima dok se događala historija. 

 

Dio tih materijala je i u dugometražnom igranom filmu „Posljednja barijera“, dok je izložba i prikazivanje kompletnog dokumentarnog materijala u Galeriji suvremene umjetnosti Charlama prva i jedinstvena prilika da publika u BiH i Evropi vidi kompletni i dramatični foto i video materijala koji je Kertzer napravio na svome balkanskoj ruti izbjeglica iz Sirije. Neki od materijala su šokatnog sadržaja i bit će po prvi put prikazani na ovoj izložbi.

 

Otvaranje izložbe i prikazivanje video materijala uz prisustvo autora Hannesa Kretzera i reditelja Jasmina Durakovića je 12. 08. 17h, Galerija suvremene umjetnosti Charlama, privredni grad Skenderija.


Izložba je traje do 30.08. ove godine.


BH Premijera međunarodnog  igranog filma „Posljednja barijera“ reditelja Jasmina Durakovića je 13.08, 21.45, Velika dvorana Cinema City, Sarajevo Film Festival.

 

 

Sve informacija o izloži i filmu možete dobiti na mail: depozona.

 

20747910-10211446255926624-1492315458-o

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI