video/ fanovi na Facebooku otvorili grupu podrške

'Fatalni' govor ga koštao angažmana: Enis Bešlagić otkrio zašto ga više nema na malim ekranima

Mediji 03.08.17, 10:11h

'Fatalni' govor ga koštao angažmana: Enis Bešlagić otkrio zašto ga više nema na malim ekranima
Njegov govor postao je internetski hit te se bjesomučno dijelio po društvenim mrežama, a mnoge je i dirnuo

 

Vratite nam Enisa na TV, poručuje grupa podrške Enisu Bešlagiću (42) otvorena na Facebooku. Fanovi su se skupili jer im nedostaje glumac kojeg je domaća publika gledala, između ostalog, u serijama "Naša mala klinka" i "Lud, zbunjen, normalan".


Mnogi su primijetili da Bešlagić nema glumačke angažmane već neko vrijeme. Razlog tome je navodno njegov govor kojeg je održao tokom primanja Večernjakove ruže za osobu godine 2015. Tokom govora, Enis je pozivao na jedinstvo među političarima regije koji su, smatra, odgovorni za odnose građana država na Balkanu- piše Faktor.ba.

 

- Nisam gladan i žedan, ali poslije govora na Večernjakovoj ruži nemam toliko poziva više. Kod nas u regiji se najviše govori o gužvama i onom što su političari rekli. Oni su najveće zvijezde, glumci i najveći reality show. Nadam se da je to faza, a sada sam se posvetio drugim projektima - rekao je glumac.

 

Njegov govor postao je internetski hit te se bjesomučno dijelio po društvenim mrežama, a mnoge je i dirnuo. Enisa smatraju hrabrim zbog govora kojeg je održao pred mnogim državnim službenicima.  Bez obzira na posljedice, govor bi, kaže, ponovio jer uvijek govori što misli.

 

Nagradu koju je tada preuzeo bila je zahvaljujući njegovom dobrotvornom radu, a posebno za volontiranje na pripremama stadiona Koševo u Sarajevu za dolazak pape Franje.

 

- To mi je najljepša nagrada koju sam dobio. Tih 10 rečenica odjeknulo je snažno, ali opet najveća nagrada mi je što su iza mene stali obični ljudi. Do kojih mi je stalo više od moćnika - kazao je Enis.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI