Reakcija iz stranke Fahrudina Radončića

Zvizdić prešućuje da su protiv njegovog izvještaja glasali i SDP, DF, A-SDA, BPS, pa i tri bivša člana SDA

Front 01.08.17, 12:13h

Zvizdić prešućuje da su protiv njegovog izvještaja glasali i SDP, DF, A-SDA, BPS, pa i tri bivša člana SDA
SBB je pri ulasku u vlast zatekao Zvizdića, te nije tražio njegovu zamjenu zarad političke stabilnosti, iako je i tada bilo jasno da on neće moći odgovoriti visokim očekivanjima na putu EU i NATO integracija, saopćeno je iz SBB-a

 

Savez za bolju budućnost odbacuje insinuacije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, čiji Izvještaj nije usvojen na prošloj sjednici Predstavničkog doma, da je SBB ishodio takav negativan rezultat, sam ili u saradnji sa SNSD-om.

 

Prije svega, za izvještaj su glasale samo tri stranke: SDA, SDS i HDZ (17 poslanika), iste stranke koje su koalirale od 1990. do 1992. godine. Protiv izvještaja su glasali DF, SDP, SBB, BPS, A-SDA, SNSD, Nezavisni blok (21 poslanik) a HDZ 90 je bio suzdržan. Štaviše, SBB nije ni učestvovao u izboru Zvizdića, koji je izabran i glasovima DF-a i tri bivša SDA poslanika koji sada čine Nezavisni blok, a koji su mu prošle sedmice ukazali nepovjerenje, saopćeno je iz Saveza za bolju budućnost BiH.

 

SBB je pri ulasku u vlast zatekao Zvizdića, te nije tražio njegovu zamjenu zarad političke stabilnosti, iako je i tada bilo jasno da on neće moći odgovoriti visokim očekivanjima na putu EU i NATO integracija. To je postalo pogotovo jasno tokom 2016. godine, kada je od obećanih 56, Zvizdić u proceduru dostavio tek 19 zakona. SBB će insistirati na znatno bržem ostvarivanju evropskih ciljeva, te će nastaviti djelovati putem svojih zastupnika, koji imaju bolji prosjek predloženih zakona od nesposobnog Zvizdića, saopćeno je iz Press centra SBB-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI