KAKO SE ZAŠTITI U DIGITALNOM SVIJETU

BH Telecom i kompanija 'Zemana' zajedno u kampanji o podizanju svijesti o cyber sigurnosti

Biznis Klub 24.07.17, 14:19h

BH Telecom i kompanija 'Zemana' zajedno u kampanji o podizanju svijesti o cyber sigurnosti
BH Telecom kao vodeći telekom operator u BiH zajedno sa lokalnom firmom Zemana pokreće kampanju koja ima za cilj podizanja svijesti o važnosti digitalne sigurnosti među korisnicima BH Telecom mreže


 


BH Telecom d.d. Sarajevo i Zemana d.o.o. Sarajevo su potpisali danas u Sarajevu Ugovor o partnerskom odnosu koji ima za cilj podizanja svijesti o digitalnoj sigurnosti i pružanju cyber sigurnosnih rješenja svim korisnicima BH Telecom mreže.


Da je tehnologija potpuno promijenila današnji stil života u svim njegovim sferama, evidentno je u činjenici da se dobar dio naše svakodnevnice odvija u digitalnom svijetu. Međutim, upravo ova činjenica predstavlja nevjerovatnu mogućnost zloupotreba i utiče na sve veći rast cyber kriminala u svijetu pa tako i na području Bosne i Hercegovine.


Više od 4000 ransomware napada dogodi se svakog dana, a svaki dan u digitalnom svijetu se pojavi oko 1 milion novih malicioznih programa, a samo prošle godine procenat cyber kriminalnih radnji je porastao sa 67% na 72%.


Kampanja “Going 100% Safe Digital”, pruža jedinstvenu priliku korisnicima BH Telecom usluga da online aktivnosti koje obavljaju u sklopu svakodnevnice, kao što su korištenje e-maila, slanje i korištenje privatnih podataka, korištenje online bankarstva i raznih drugih online aktivnosti, obavljaju u „safe mode-u“ tako što će biti zaštićeni od potencijalnih hakerskih napada, malicioznih programa, online prevara i ostalih online infekcija koje su u stanju da preuzmu privatne podatke, lične passworde, online identitet te ostale bitne informacije.


Izvršni direktor za tehnologiju i razvoj servisa i član Uprave BH Telecoma Tarik Čaršimamović ovim povodom je izjavio:


- Zadovoljstvo nam je predstaviti novi set proizvoda u BH Telecomu, kojim ćemo u saradnji sa partnerskom kompanijom Zemana iz Sarajeva, putem sigurne i napredne platforme BH Telecoma, omogućiti našim privatnim korisnicima najnovija rješenja u oblasti antivirusne online zaštite renomiranog branda Zemana, počev od 01. 08. 2017.g. Projekt antivirusne online zaštite koji razvijamo s partnerima u BiH je dio palete projekata na kojima BH Telecom intenzivno radi u cilju unapređenja cjelokupnog seta usluga i servisa za svoje korisnike na svom strateškom putu održanja i jačanja liderske pozicije BH Telecoma na telekomunikacijskom tržištu. Cilj nam je da korisnicima naših usluga i servisa omogućimo i pružimo  adekvatnu zaštitu za sigurno korištenje naših usluga i servisa, ne ograničavajući se pri tome na samo jedan brend, tako da od danas našim korisnicima nudimo širok izbor antivirus online produkata, u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima.


Tom prilikom je izvršni direktor za razvoj poslovanja i član Uprave BH Telecoma Duljko Hasić, čija direkcija je nosilac ovih projektnih aktivnosti, naglasio:


- Licencirana antivirusna zaštita je u svijetu dobro poznata i predstavlja dio korisničke svakodnevnice fizičkih i pravnih lica, no u našoj zemlji predstavlja segment na kom se definitivno mora intenzivnije poraditi, posebno u domenu podizanja svijesti ljudi o potrebi posjedovanja antivirusne, antispy i antimalware zaštite, na što su korisnici internet servisa na razvijenim telekomunikacijskim tržištima već uvelike pozvani i navikli. Današnji potpis ugovora sa Zemanom dodatno proširuje mogućnost izbora naših cijenjenih korisnika koji će u skladu sa svojim potrebama odabrati prilagođenu vrstu i nivo zaštite za sebe i svoje najmlađe, rekao je Hasić.


- Današnje potpisivanje ugovora sa kompanijom BH Telecom predstavlja veliki korak u upoznavanju šire javnosti o važnosti digitalne sigurnosti i o načinima kako ostati zaštićen od raznih online prijetnji koje se nalaze u digitalnom svijetu, rekao je g. Akyürek, generalni direktor Zemana d.o.o. Sarajevo.

 

Iako predstavlja osnovnu zaštitu za svaki računar i mobilni uređaj, standardna antivirusna zaštita nije više garancija apsolutne sigurnosti, stoga Zemana nudi sigurnosna rješenja koja upravo nude dodatnu i napredniju zaštitu od sve sofisticiranijih hakerskih napada.


Zemana kroz svoje proizvode (Zemana AntiLogger i Zemana Mobile Antivirus) nudi neuporedivu slojevitu zaštitu, na računarima i mobilnim uređajima, protiv online pokušaja krađe privatnih podataka. Softveri obuhvataju niz slojeva zaštite, što omogućuje sprečavanje pokušaja krađe privatnih informacija kao što su bankovni podaci i log in podaci. AntiLogger i Mobile Antivirus aplikacija su efikasne protiv ciljanih napada, poznatih kao zero day malware te online špijunaže. Također posjeduju napredan mehanizam za blokiranje i enkripciju privatnih podataka.


Svi proizvodi su dostupni na bosanskom jeziku.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI