kiša donosi osvježenje

Izdržite vrućinu još malo: Vrlo brzo stiže jako grmljavinsko nevrijeme i...

Hronika 24.07.17, 08:45h

Izdržite vrućinu još malo: Vrlo brzo stiže jako grmljavinsko nevrijeme i...
Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi u sjevernim područjima Bosne. Krajem dana i tokom noći na utorak se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u cijeloj zemlji usloviti kišu, jače pljuskove i grmljavinu
 
Preko dana danas će umjerena oblačnost sa zapada prelaziti preko Bosne i Hercegovine. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme.
 
 
Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi u sjevernim područjima Bosne. Krajem dana i tokom noći na utorak se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u cijeloj zemlji usloviti kišu, jače pljuskove i grmljavinu.
 
 
Moguće je jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar većinom slab, sredinom dana umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35, na jugu do 38 stepeni celzijusa.
 
 
U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka oko 33 stepena.
 
 
Jutros je u Bosni i Hercegovini uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.
 
 
Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica 14, Sokolac 16, Bugojno 17, Ivan Sedlo 18, Livno, Prijedor i Sarajevo 19, Bihać i Srebrenica 20, Grude i Zenica 21, Sanski Most, Trebinje, Tuzla i Zvornik 22, Banja Luka i Gradačac 23, Bijeljina, Doboj i Mostar 24 te Neum 26 stepeni.
 
 
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941Pa, za 2hPa je manji od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
 
 
(FENA/mr)
BLIN
KOMENTARI