Potez koji je privukao veliku pažnju novinara

Skandal u Bijeloj kući: Srpska novinarka prekršila pravila izvještavanja, uradila zabranjenu stvar!

Front 22.07.17, 14:42h

Skandal u Bijeloj kući: Srpska novinarka prekršila pravila izvještavanja, uradila zabranjenu stvar!
"Washington post" je potez srpske novinarke ocijenio kao "akt pobune koji označava značajan razvoj u odnosima Bijele kuće sa medijima"

 

Novinarka iz Srbije Ksenija Pavlović prekršila je pravila Bijele kuće jer je, na ovosedmičnoj konferenciji za novinare, koristila aplikaciju Periskop i uživo na internetu emitovala audiosnimak brifinga portparolke Sarah Sanders, iako je to zabranjeno, navodi "Washington post".

 

Ksenija je inače rođena sestra Nevene Pavlović, operske pjevačice koju su mediji napali kada se na inauguraciji Aleksandra Vučića pojavila sa nešto slobodnijim dekolteom.

 

"Washington post" je potez srpske novinarke ocijenio kao "akt pobune koji označava značajan razvoj u odnosima Bijele kuće sa medijima", a buntovni potez srpske novinarke privukao je veliku pažnju drugih novinara.

 

Na svakoj konferenciji za medije u Beloj kući od 29. juna - ali i na ranijim - portparol američkog predsjednika Donalda Trumpa upozorava novinare sa "pametnim" telefonima u Pres sali da ne smiju snimati konferenciju, niti čak da emituju uživo audiosnimak, podsjeća američki list.
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI