Po povoljnim uslovima

Saudijski fond za razvoj odobrio BiH kredit od 47 miliona KM: Evo u koje projekte će se novac utrošiti

Biznis Klub 21.07.17, 15:07h

Saudijski fond za razvoj odobrio BiH kredit od 47 miliona KM: Evo u koje projekte će se novac utrošiti
Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah je istakao da se radi o kreditu pod povoljnim uslovima


 

Odbor Saudijskog fonda za razvoj je Bosni i Hercegovini odobrio kredit u iznosu od 47 milina KM za infrastrukturne projekte.


Kreditna sredstva odobrena su za projekt "Modernizacija zdravstvenih ustanova na području Hercegovačko-neretvanskog kantona'" u vrijednosti 33.075.980 KM, dok će 13.568.705 KM biti odobreno za "Kapitalne projekte u Starom Gradu Sarajevo“.


Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah je istakao da se radi o kreditu pod povoljnim uslovima.


- Ovo predstavlja nastavak projekata u BiH za koje je Kraljevina Saudijska Arabija odobrila kredite i donacije, a sredstva su namijenjena svim narodima Bosne i Hercegovine bez obzira na naciju i vjeru – naglasio je Mominah.


Imajući u vidu prijateljske odnose BiH i Kraljevine Saudijske Arabije te želju da se ti odnosi unaprijede, ambasador Mominah je istakao da Kraljevina želi dati svoj doprinos razvoju BiH i jačanju dobrih odnosa između dvije prijateljske države, saopćeno je iz Ambasade KSA u BiH.


Podsjetio je da je Kraljevina Saudijska Arabija i do sada plasirala kredite i donacije širom Bosne i Hercegovine.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI