IZ DF-A KONAKOVIĆU STIŽE NOVA PORUKA

Premijeru, pustite jeftinu, mahalsku demagogiju! Od tih Vaših 'čokolada' se žedni, a poslije ponoći nema pitke vode!

Front 21.07.17, 10:13h

Premijeru, pustite jeftinu, mahalsku demagogiju! Od tih Vaših 'čokolada' se žedni, a poslije ponoći nema pitke vode!
Iz Demokratske fronte Novo Sarajevo stiglo je novo reagiranje vezano za jučerašnje saopštenja premijera KS Elmedina Konakovića, koje prenosimo u cjelosti

 


Poštovani premijeru,


Toliko lijepih priča se naslušasmo od Vas, da se građanima ponekad čini da je Vaša vlada, vlada koja je u roku od tri godine napravila totalnu ekonomsku ekspanziju našeg kantona, a svjesno izbjegavate odgovoriti na par flagrantnih, jednostavnih i prostih pitanja.


Upravo u pozadini te lijepe priče, umotane u blistavi celofan, krije se dijametralno suprotna realnost sa kojom se građani našeg kantonta svakodnevno susreću.


Javno Vam postavljamo pitanja i tažimo odgovore, a izgleda da ih od Vas nikada nećemo ni dobiti. Ruku na srce, rado biste se Vi drznuli i odgovorili nam, ali svi mi znamo da ni Vama, a ni onima koje predstavljate i za čije se kleptomanske interese zalažete i borite, nije u cilju građanima iznijeti pravu i jedinu relevantnu istinu i sliku stanja Vlade kojom upravljate.


Pa ste vješto, politički, pokušali izbjeći odgovare na konkretna pitanja, a sve pod krinkom beskorisne preskonferencije i priču preusmjerili na mizerno prozivanje užih članova porodice našeg predsjednika Željka Komšića, inače dobitnika najvećeg ratnog priznanja Armije Republike Bosne i Hercegovine i političara bez ijedne mrlje u svojoj prošlosti, okarakterisavši kao najveći problem Kantona Sarajevo, jednu običnu radnicu, jedne Turističke zajednice, u kojoj već pola godine nije primila platu.


Mi smo se uvijek zalagali za poštivanje slova zakona, a Vi lično to i znate, i za nas će prednost uvijek imati djeca šehida i pogunulih boraca, Zlatne značke Univerziteta, pošteni i vrijedni mladi nepolitički kadrovi koji će svoju platu zarađivati radom, a ne stranačkim uhljebljenjem.

 

Vi, uvaženi premijeru, kažete da se zalažete za iste principe, pa Vam mi i ovaj put postavljamo pet jednostavnih pitanja:


1. Kako i na koji način je u Zavodu za zdravstveno osiguranje Kantona Sarajevo počeo raditi Haris Zahiragić, inače odani kadar Vaše stranke?

 
2. Kada i kako je objavljen konkurs za njegovo radno mjesto i je li on na isto došao pošteno, kao najbolje ocjenjeni kandidat na konkursu?


3. Zašto Vi, uvaženi premijeru, niste bili toliko “glasni” kada ste saznali za to zapošljavanje i jeste li mu ponudili Ugovor na neodređeno vrijeme, kako po praksi i radite?


4. I zašto Vi, uvaženi premijeru, na to radno mjesto ne predložiste Zlatnu značku Univerziteta ili dijete šehida ili nestranačkog demobilisanog borca?


5. Zašto je Vaša Vlada usvojila Pravilnik o zapošljavanju unutar obrazovanja u kojem je prosjek ocjena na fakultetu isključen iz bodovanja? Je li to borba za Zlatne značke Univerziteta?


Nadamo se da imate zrno hrabrosti da odgovorite na naša pitanja, jer odgovornost i kvalitetan rad ne počivaju na bajkama koje se djeci pričaju za laku noć!


I još nešto, ako ste Vi i Bakir Izetbegović već zaposlili 50.000, većinom boračke populacije, od obećanih 100.000, o kojim nezaposlenim ljudima iz te kategorije govorite?


I ovim putem Vas savjetujemo da više energije uložite u kvalitetan i konkretan rad u cilju rješavanja osnovnih egistencijalnih problema građana kantona, a ne u mahalsku, jeftinu demagogiju, jer, uvaženi premijeru, od tih Vaših “čokolada” se žedni, a poslije ponoći nema pitke vode.


Demokratska fronta Novo Sarajevo!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI