OPĆINA CENTAR SPREMNA DA POMOGNE

Promjene u i oko KCUS-a: Ruši se stara zgrada ORL-a, a gradi parking, restoran, kružni tok...

Hronika 20.07.17, 18:41h

Promjene u i oko KCUS-a: Ruši se stara zgrada ORL-a, a gradi parking, restoran, kružni tok...
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić kazao je da će Općina pomoći i podržati, i na taj način poboljšati, uvjete liječenja i boravka pacijenata u KCUS-a

 

Delegacija Općine Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem razgovarala je danas s generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) Sebijom Izetbegović i njenim saradnicima o mogućoj saradnji na realizaciji projekata od značaja kako za KCUS, tako i za općinu Centar.


Izetbegović kaže da su razgovarali o rušenju stare zgrade ORL, planu izgradnje sadržaja potrebnih KCUS-u kao što su parking lokacije i restoranski prostor za uposlene i pacijente.


- Izgradnja kružnog toka, na lokaciji nedaleko od Klinike za kožne i venerične bolesti, projekt je od javnog interesa za građane općine Centar, ali i ostale građane - kazala je Izetbegović.


Izetbegović je naglasila da su u vrijeme posjeta velike gužve, te da posjetiocima treba osigurati parking prostore jer vozilima blokiraju ulaze ne samo u KCUS, već i saobraćajnice oko te medicinske ustanove.


Problem saobraćajnice izrazit je na ulazu u Kliniku urgentne medicine, što, kako je kazala, ometa pristup vozilima Hitne pomoći. Izetbegović je istakla da Kanton Sarajevo ima i problem nedostatka hospisa, te da bi trebalo posvetiti pažnju tom projektu.


- Hospis je neophodan za teško oboljele pacijente, kojima je potrebna adekvatna medicinska njega. Na takvom projektu bi KCUS mogao uspješno sarađivati s Općinom Centar - istakla je Izetbegović.


Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić kazao je da će Općina pomoći i podržati, i na taj način poboljšati, uvjete liječenja i boravka pacijenata u KCUS-a.


- Općina Centar će, shodno finansijskim mogućnostima, podržati projekte KCUS jer svi mi ćemo jednog dana trebati medicinsku pomoć i njegu. Poboljšanje uvjeta liječenja pacijenata i stvaranja što boljeg ambijenta za boravak pacijenata nije projekt jedne ustanove ili općine već za sve nas - kazao je Ajnadžić.


U saopćenju Pres službe KCUS-a navodi se da je Izetbegović naglasila da realizacija svih projekata u KCUS-u, pa tako i ovih o kojima se danas govorilo, neće remetiti redovne procedure i medicinske protokole rada.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI