ZA RAZVOJ Corporate Compliance and Ethics

Veliko priznanje: Net Consulting iz Sarajeva dobitnik prestižne internacionalne nagrade američkog SCCE-a

Biznis Klub 14.07.17, 11:12h

Veliko priznanje: Net Consulting iz Sarajeva dobitnik prestižne internacionalne nagrade američkog SCCE-a
- Oni su se snažno zalagali da kompanije posluju zakonito, poticali integritet javnih institucija, uvodili compliance poslovni pristup u dijelovima svijeta gdje to još uvijek nije sastavni dio poslovanja, i educirali sljedeće generacije compliance profesionalaca, obrazložio je Roy Snell, direktor SCCE-a

 


Kompanija Net Consulting dobitnik prestižne internacionalne nagrade za doprinos razvoju Corporate Compliance and Ethics


Ovogodišnje nagrade američkog SCCE-a za korporativni compliance idu u Vašington, Čikago i Sarajevo. Roy Snell, direktor SCCE-a je ovim povodom izjavio:


- Oni su se snažno zalagali da kompanije posluju zakonito, poticali integritet javnih institucija, uvodili compliance poslovni pristup u dijelovima svijeta gdje to još uvijek nije sastavni dio poslovanja, i educirali sljedeće generacije compliance profesionalaca.


SCCE – Society of Corporate Compliance and Ethics iz SAD, najveća svjetska asocijacija profesionalaca u oblasti corporate compliance and ethics, dodijelila je za 2017. godinu prestižno internacionalno priznanje bh. kompaniji Net Consulting d.o.o. za značajan doprinos razvoju compliance and ethics profesije u svijetu.


12. jula, 2017. godine, u Minneapolisu (U.S.), javno su proglašeni dobitinici 13. po redu godišnje internacionalne compliance & ethics nagrade, koje će biti uručene 16. oktobra 2017. godine u Caesars Palace u Las Vegasu (U.S.). Među pet dobitnika ovogodišnje nagrade u kategoriji pojedinaca i institucija koje su prepoznate da su dale značajan doprinos razvoju compliance and ethics profesije u svijetu, čak dvije nagrade odlaze u bh. kompaniju Net Consulting d.o.o. iz Sarajeva.


Dobitinici internacionalne nagrade za 2017.godinu su:

 
Michael Horowitz, Generalni inspektor Ministarstva pravde SAD, gdje je njegova kancelarija zadužena za detekciju i sprečavanje gubitaka, prevara, zloupotreba i nepravilnosti u programima i personalu Ministarstva pravde SAD, kao i za promociju ekonomičnosti i efikasnosti  u ovim programima.


Stephen Cohen, partner u Sidley Austin LLP, Washington, DC office. Prije toga je 12 godina radio u U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).


Bojan Bajić, direktor Net Consulting d.o.o., Sarajevo, B&H, specijalizovan za podršku u implementaciji korporativnih compliance and ethics programa i razvoj standarda integriteta u različitim oblastima rizika i različitim industrijama na području zapadnog Balkana.


Višnja Marilović, vodeći konsultant za korporativne compliance and ethics programe u Net Consulting d.o.o., Sarajevo, BiH, specijalizovana za podršku javnim i privatnim organizacijama u implementaciji programa integriteta.


The Center for Compliance studies at Loyola University Chicago School of Law – Nagrada će biti prihvaćena od strane Ryan Meade, advokat i konsultant iz Čikaga, koji je svoj profesionalni rad fokusirao na regulatorna pitanja u oblasti zdravstvene zaštite.

 

U povodu ovogodišnjeg izbora za dodjelu ovih prestižnih internacionalnih nagrada direktor SCCE-a, g.Roy Snell je izjavio:


- Dobitnici ovogodišnje nagrade reflektuju promjene i izazove compliance-a. Oni su se snažno zalagali da kompanije posluju zakonito, poticali integritet javnih institucija, uvodili compliance poslovni pristup u dijelovima svijeta gdje to još uvijek nije sastavni dio poslovanja, i educirali sljedeće generacije compliance profesionalaca.    


Izvor informacija i više o nagradi možete čitati na sljedećem linku:
http://www.nbc-2.com/story/35868670/scce-announces-13th-annual-international-compliance-ethics-award-recipients

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI