VIDEO/ SNIMAK OTKRIVA KO JE ZAPOČEO TUČU

Preokret u slučaju ubistva na Zakintosu: Pojavio se novi snimak brutalne tuče - ko je ubio Amerikanca?

Hronika 12.07.17, 13:44h

Preokret u slučaju ubistva na Zakintosu: Pojavio se novi snimak brutalne tuče - ko je ubio Amerikanca?
Nakon hapšenja šestorice mladića iz Srbije koji se sumnjiče za ovo ubistvo, juče se pojavio novi snimak sa nadzornih kamera na kome je jasno vidi početak tuče i kako se odvijala cijela situacija

 

Slučaj brutalne tuče na grčkom ostvru Zakintos, u kojoj je ubijen američki državljanin Bakari Henderson, i dalje je jedna od glavnih tema medija u Srbiji.


Nakon hapšenja šestorice mladića iz Srbije koji se sumnjiče za ovo ubistvo, juče se pojavio novi snimak sa nadzornih kamera na kome je jasno vidi početak tuče i kako se odvijala cijela situacija.   


U posjed snimka došao je grčki medij Thema, a na njemu se vidi trenutak prije tuče te kako u kadar utrčava Bakari Henderson, koga obara jedan mladić. Amerikanac od udarca pada na parkirani automobil, ali ga grupa mladića obara na zemlju i počinje udarati nogama.


Stvorila se gužva, grupa djevojaka pokušava da ih zaustavi, umiješali su se i drugi prolaznici koji pokušavaju da pomognu Amerikancu, ali Henderso ne reaguje.


Kada su vidjeli da je 22-godišnji mladić u nesvesnom stanju, prestaju da ga udaraju. Na snimku se vidi i kako stiže Hitna pomoć te odvozi Hendersona.

 


Podsjećamo, nakon ubistva uhapšeni su grčki barmen i britanski državljanin porijeklom iz BiH, te šest mladića iz Srbije koji su se našli na licu mjesta ali tvrde da im grčka policija smješta ubistvo Amerikanca, dok su stvarni vinovnici ove tragedije pobjegli.  


Svi će biti saslušani sutra.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI