Obavljene sve pripreme

Ahmetović: Svi lideri u kalendaru trebaju imati 11. juli zaokružen

Front 11.07.17, 11:23h

Ahmetović: Svi lideri u kalendaru trebaju imati 11. juli zaokružen
Ahmetović smatra da Potočari trebaju biti mjesto gdje će svi izgovoriti i potvrditi presude Međunarodnog suda u Hagu, a to je da se desio genocid

 

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari i član Organizacionog odbora za obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici Sadik Ahmetović potvrdio je da je ovaj odbor izvršio sve obaveze i da su obavljene sve pripreme za kolektivnu dženazu i ukop žrtava genocida u Potočarima.

 

Ahmetović je za N1 kazao je da su svi autobusi, koji su bili u organizaciji Organizacionog odbora pristigli, te da još pristižu oni koji u Srebrenicu dolaze svojim privatnim vozilima.

 

Što se tiče sigurnosnog aspekta obilježavanja godišnjice genocida, Ahmetović je kazao da je u kontaktu sa sigurnosnim agencijama i da nema nikakvih informacija da bi nešto moglo ugroziti današnji skup.

 

Ahmetović smatra da Potočari trebaju biti mjesto gdje će svi izgovoriti i potvrditi presude Međunarodnog suda u Hagu, a to je da se desio genocid.

 

- Svi lideri u kalendaru trebaju imati 11. juli zaokružen. Njihovo prisustvo ovdje je važno za cijeli region, da oni svojim prisustvom regiji pošalju poruku - dodao je Ahmetović.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI