SLOBODAN VASKOVIĆ/ OPET PROVOKACIJA, OPET VRIJEĐANJE

Nakon otkazivanja skupa podrške Ratku Mladiću: Šteta je već učinjena, a objašnjenje MUP-a RS je nebulozno!

Hronika 11.07.17, 09:37h

Nakon otkazivanja skupa podrške Ratku Mladiću: Šteta je već učinjena, a objašnjenje MUP-a RS je nebulozno!
MUP RS je tako ispravio sopstvenu kobnu grešku/grešku vlasti RS, ali nisu to učinili “mirne duše”, već pod snažnim pritiskom javnosti. I to dobrim dijelom iz Republike Srpske, što je najpozitivnija moguća činjenica

www. slobodanvaskovic.blogspot.ba


MUP RS zabranio je skup podrške Ratku Mladiću, koji je trebao biti održan 11. jula u Banjaluci.


"Skup podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću neće biti održan zbog angažovanja policajaca MUP-a RS na obezbjeđenju skupa u Potočarima, kod Srebrenice. Ova odluka je donesena imajući u vidu da se na skupu koji je najavljen u Banjaluci očekuje više od 1.000 učesnika, te da policija neće moći da preduzme sve neophodne mjere kako bi se ovo okupljanje održalo na bezbjedan način", saopšteno je iz MUP-a RS. (NN)


MUP RS je tako ispravio sopstvenu kobnu grešku/grešku vlasti RS, ali nisu to učinili “mirne duše”, već pod snažnim pritiskom javnosti. I to dobrim dijelom iz Republike Srpske, što je najpozitivnija moguća činjenica.


General Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije RS, pokazao je dignitet i snagu, osuđujući najavljeni skup i karakterišući ga kao “običnu provokaciju i vrijeđanje srebreničkih žrtava”.


General Tomo Kovač, takođe, je bio jasan i oštar u osudi skupa, tvrdnjom da je on nedobronamjeran i protiv interesa i RS i Srba.  


Ostaje gorka činjenica da je ogromna šteta načinjena već samom najavom skupa, a objašnjenje MUP-a RS o zabrani potpuno je nebulozno!


Kakve su to oni uopšte analize i procjene imali kada su dozvolili održavanje skupa?! I otkud sad odjednom “hiljadu ljudi”, kada je organizator najavio oko 300?!


Neko iz institucija za ove blasfemične događaje mora odgovarati; Neko mora ponijeti odgovornost što je došlo do pogoršanja bezbjednosne situacije, što je došlo do snažnih tenzija, što su, svjesno, raspirivane mržnja i, najgore od svega, upućene prijetnje fizičkim ugrožavanjem.


Dragan Bursać, novinar, koji je morao napustiti Banjaluku zbog prijetnji, jer je iznio kritike na održavanje skupa, i dalje je na nepoznatoj lokaciji.


Tu situaciju ne rješava saopštenje policije, već pronalazak nasilnika, njihovo privođenje i procesuiranje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI