oštre reakcije na najavljeno okupljanje

SDA traži zabranu skupa podrške Mladiću: To je nevjerovatna provokacija i sramota!

Front 10.07.17, 12:37h

SDA traži zabranu skupa podrške Mladiću: To je nevjerovatna provokacija i sramota!
Oni koji to organiziraju, kako se dodaje u saopćenju, pokazuju spremnost da nastave s nasiljem nad žrtvama, jer je negiranje posljednja faza izvršenja genocida, a slavljenje i podrška zločincima najava novih

 

Održavanje skupa podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću na dan obilježavanja srebreničkog genocida predstavlja nevjerovatnu provokaciju, civilizacijsku sramotu i zaslužuje najoštriju osudu i prezir, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije  (SDA).



Oni koji to organiziraju, kako se dodaje u saopćenju, pokazuju spremnost da nastave s nasiljem nad žrtvama, jer je negiranje posljednja faza izvršenja genocida, a slavljenje i podrška zločincima najava novih.



- Pozivamo vlasti RS i predsjednika tog entiteta da hitno reagiraju i da zabrane održavanje ovog sramnog skupa. Također, tražimo od međunarodne zajednice, koja je zadužena za implementaciju Dejtonskog mirovnog sporazuma, da konačno izvuče glavu iz pijeska i počne raditi svoj posao i zaštiti žrtve genocida od permanentnog maltretiranja - navode iz SDA.



Svima koji organiziraju ovaj skup iz SDA poručuju da takvim ponašanjem dovode u pitanje postojanje entiteta RS, jer ništa što veliča genocid ne može imati budućnost.



(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI