svakako provjerite

Pet znakova koji odaju da koristite krivu kremu za lice

ŽENA iN 05.07.17, 14:26h

Pet znakova koji odaju da koristite krivu kremu za lice
Za početak morate poznavati svoju kožu i odabrati kremu koja joj najbolje odgovara

 

HIDRATANTNA krema za lice osnovni je proizvod za njegu koji bi trebao koristiti svatko.


 
No baš kao i s mnogim drugim beauty proizvodima, može biti jako teško pronaći onu pravu. Za početak morate poznavati svoju kožu i odabrati kremu koja joj najbolje odgovara. Ali čak i ako točno znate svoj tip kože, moguće je da vam neka krema jednostavno neće odgovarati iz nekog potpuno drugog razloga.

 

A da je vrijeme da onu koju koristite zamijenite nekom novom, najčešće otkriva ovih 5 znakova na koži: 


 
1. Šminka vam nikad nije glatka


 
Ako se vam make-up tijekom dana uvijek "raspadne", vjerojatno je hidratantna krema koju koristite preteška za vašu kožu. Zamijenite je nekom lakšom ili možda losionom za lice.


 
2. Izbijaju vam bubuljice


 
Prištići, akne i druge neželjene pojave na vašem licu mogu biti znak da niste odabrali dobru kremu za svoj tip kože. Isprobajte neku kremu koja u sebi ne sadržava ulje ili je namijenjena mješovitoj ili masnoj koži. 


 
3. Koža vam uvijek izgleda suho


 
Iako se svaki dan mažete hidratantnom kremom, koža vam izgleda suho? To znači da vašoj koži i dalje nedostaje hidratacije pa biste se možda trebali prebaciti na proizvod koji u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu te pokušati raditi piling svaka tri dana. 


 
4. Peče vas lice


 
Ako vas lice uvijek pecka, nakon što nanesete kremu, onda je definitivno vrijeme da ju zamijenite novom jer ta koju koristite ne odgovara PH vrijednosti vaše kože. 


 
5. Izbijaju vam milie


 
Znate one male bijele točkice na koži koje se obično pojavljuju oko očiju i koje je nemoguće istisnuti? One se još nazivaju i milie i znak su da je proizvod koji koristite pretežak za kožu pa ga ona ne može upiti. Tada je vrijeme za novu, lakšu hidratantnu kremu. 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI