Napad u Avignonu u Francuskoj

Naoružani puškama i pištoljima pucali po okupljenima pred džamijom: Osmoro povrijeđeno, među njima i djevojčica

Hronika 03.07.17, 08:00h

Naoružani puškama i pištoljima pucali po okupljenima pred džamijom: Osmoro povrijeđeno, među njima i djevojčica
Svjedoci su vidjeli da su dvojica maskiranih muškaraca, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, a drugi puškom, parkirali ispred džamije oko 22,30 sati i počeli pucati na mnoštvo koje je upravo odlazilo

 

Osam je osoba povrijeđeno, uključujući i sedmogodišnju djevojčicu, u oružanom napadu maskiranih muškaraca u nedjelju kasno navečer ispred džamije u francuskom gradu Avignonu, izvijestili su lokalni mediji.

 

Kako prenosi list La Provence, svjedoci su vidjeli da su dvojica maskiranih muškaraca, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, a drugi puškom, parkirali ispred džamije oko 22,30 sati i počeli pucati na mnoštvo koje je upravo odlazilo.

 

Policija isključuje da se radi o terorističkom činu, a lokalno tužiteljstvo radi na teoriji da je pucnjava dio rata između lokalnih bandi.

 

Najmanje je četvero od povrijeđenih stajalo pred džamijom, dok je sedmogodišnju djevojčicu pogodio šrapnel dok je sjedila s porodicom u stanu na drugom spratu. Niko nije ozbiljno povrijeđen.

 

Prije samo nekoliko dana jedan je muškarac spriječen u pokušaju da se automobilom zabije među ljude koji su stajali ispred džamije u pariškom predgrađu Creteil.

 

Muškarac koji je prije dvije sedmice kombijem namjerno naletio na grupu muslimanskih vjernika blizu džamije u sjevernom dijelu Londona, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, uhapšen je i optužen za "ubistvo iz terorističkih pobuda".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI