Burne reakcije poslije objave u Službenim novinama

Ministar Kazazović pojasnio skandaloznu odluku o zabrani paralelnog pohađanja srednje muzičke škole

Hronika 30.06.17, 15:24h

Ministar Kazazović pojasnio skandaloznu odluku o zabrani paralelnog pohađanja srednje muzičke škole
Ministar je pozvao sve roditelje da budu strpljivi, jer je "svima u interesu da učenici pri upisu u srednje škole zauzmu mjesta u skladu sa kvalitetom svog znanja"

 

Nakon informacije da je Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo odlučilo da ukine mogućnost paralelnog pohađanja srednje muzičke škole i neke druge škole, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović medijima je uputio saopštenje za javnost u kojem je pojasnio o čemu se radi.

 

Ministar Kazazović je negirao navode kako je resorno ministarstvo ukinulo mogućnost paralelnog pohađanja Srednje muzičke škole.

 

"Ovo je propisano zakonom i mi nikada nismo donijeli odluku koja bi to dovela u pitanje. U toku je online upis u srednje škole, gdje učenik može izabrati jednu školu. Poslije toga, kada se upis završi, odnosno kad se popune sve škole, omogućit ćemo djeci da mogu upisati i Srednju muzičku školu", istakao je ministar Kazazović.

 

Takođe, pozvao je sve roditelje da budu strpljivi, jer je "svima u interesu da učenici pri upisu u srednje škole zauzmu mjesta u skladu sa kvalitetom svog znanja kojeg su ostvarili tokom pohađanja osnovne škole i rezultata postignutih na eksternoj maturi".

 

Podsjećamo, odluka Vlade KS o zabrani paralelnog pohađanja srednje muzičke škole i neke druge škole, objavljena je u Službenim novinama tek 15. juna 2017. godine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI