Lider SBB-a osuo paljbu

Radončić: Izetbegović je potpuno izolirao Bošnjake i pokušava ih pretvoriti u svoje i Erdoanove srednjovjekovne sluge

Front 30.06.17, 12:52h

Radončić: Izetbegović je potpuno izolirao Bošnjake i pokušava ih pretvoriti u svoje i Erdoanove srednjovjekovne sluge
Naglašava se i kako Izetbegović uopće ne liči na svoj narod, jer narod ''neće vladavinu pet kvazibegovskih porodica, neće da trpi lažne priče o hiljadama zaposlenih i boljem životu, kojega već više od 27 godina njihove vlasti, uopće nema''

 

Savez za bolju budućnost (SBB) oglasio se saopćenjem za javnost povodom, kako se navodi, stalnih neistina koje je Bakir Izetbegović ponovio jučer u Bihaću, poručujući mu da prestane obmanjivati Bošnjake.

 

- Ne može Fahrudin Radončić nikada optužiti Bošnjake za početak rata, jer je, mnogo prije retroaktivne pameti Bakira Izetbegovića, predsjednik SBB-a objavio više stotina tekstova i makar jednu knjigu protiv Miloševića, Karadžića i SDS-a, sa kojim je Izetbegović tada bio u koaliciji - navodi se u saopćenju SBB-a i dodaje da je obećanje da će nacionalne stranke spasiti BiH i Bošnjake, rezultiralo genocidom i sa 200.000 ubijenih žrtava od koalicione krvave ruke tog istog Bakira".

 

SBB spočitava Izetbegoviću i da, kako se navodi, svoje saučesništvo pokušava podvaliti onima koji su prvi digli glas protiv velikosrpskog fašizma, bili u Armiji BiH i imaju makar tri šehida u najbližoj familiji. Također ga optužuju da je podržao da se omogući ranije puštanje iz zatvora osuđenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika.

 

Iz SBB-a ističu da Izetbegović nepostojeću Radončićevu izjavu izmišlja i veže za svjedočenje na Kosovu. Time on, kako navode, otkriva vlastitu bol, jer je "politička optužnica" Gorana Salihovića tada suštinski srušena.

 

-Također, hoće li Radončić biti član Predsjedništva BiH, odlučit će narod, a ne Izetbegović koji posao člana Predsjedništva BiH već skoro sedam godina radi sramno loše i opasno po sudbinu BiH i Bošnjaka. Umjesto ka evropskim vrijednostima i reintegracijama, Izetbegović je nastavio sa radikalnom politikom Muslimanskog bratstva, potpuno je izolirao Bošnjake i dodatno ih pokušava pretvoriti u svoje i Erdoanove srednjovjekovne sluge - navodi se u saopćenju za javnost SBB-a.

 

Naglašava se i kako Izetbegović uopće ne liči na svoj narod, jer narod "neće vladavinu pet kvazibegovskih porodica, neće da trpi lažne priče o hiljadama zaposlenih i boljem životu, kojega već više od 27 godina njihove vlasti, uopće nema". Izetbegovićeve optužbe na račun SBB-a iz ove stranke pripisuju njegovoj nervozi zbog "skorog odlaska s vlasti".

 

-Bošnjake će voditi ljudi koje srdačno dočekuju i na Zapadu i na Istoku, u regionu i koji mogu slobodno šetati po cijeloj BiH. Izetbegović koji osim Irana i Turske nigdje nije primljen pa ni u drugim muslimanskim državama, a da se ne govori o državničkim posjetama Vašingtonu, Londonu, Parizu, Berlinu i drugim važnim diplomatskim destinacijama, mora otići sa vlasti - navodi se u saopćenju za javnost SBB-a i dodaje kako Bošnjaci zaslužuju i trebaju boljeg, uspješnijeg, u biznisu i osobnom životu realizovanog iskusnog čovjeka i moćnog lidera.

 

U očima građana SBB je, poručuju iz te stranke, zbog državotvorne i tolerantne politike, te držanjem principa i date riječi, jači nego ikada.

 

-Tu je Izetbegovićeva panika. Jer, snažan SBB je nepobjediva brana fildžan vlasti i fildžan državi- navodi se u saopćenju SBB-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI