12. međunarodni festival animiranog filma u neumu

Završen NAFF 2017: Grand Prix osvojio francuski film 'The Passenger'

Kultura 30.06.17, 10:11h

Završen NAFF 2017:  Grand Prix osvojio francuski film 'The Passenger'
Film koji je osvojio Grand Prix nagradu Festivala, The Passenger", ujedno je i film sa najboljom glazbom ovogodišnjeg NAFF-a

 

 

Dodjelom nagrada najuspješnijim ostvarenjima u četvrtak je zatvoren Dvanaesti međunarodni festival animiranog filma NAFF 2017, a Grand Prix osvojio je francuski film "The Passenger" u autorstvu studenata škole animacije ESMA Montpellier.

 

the-passenger

 

Nagradu za najbolju 2D animaciju osvojio je film "Morning cowboy" autora Fernanda Pomaresa.

 

Najbolje 3D animirani film ovogodišnjeg NAFF-a je francuski film "Sirroco" grupe francuskih autora iz škole animacije EcolaMop-Arles.

 

Nagradu u kategoriji najbolja animacija glina-lutke osvojio je ruski film "Two Trams" autorice Svetlane Andrianove, koja je ove godine i gostovala na NAFF-u.

 

Film sa najboljom glazbom ovogodišnjeg NAFF-a ujedno je i film koji je osvojio Grand Prix nagradu Festivala "The Passenger".

 

Za najbolji studentski film dvanaestog NAFF-a stručni žiri je odabrao tajvanski film "The Adventure of the Afternoon" autora Vancea Yanga i Stelle Huang.

 

naff-2017-nagrade-2

 

Od ove godine u čast velikog animatora i oskarovca Dušana Vukotića, NAFF dodjeljuje nagradu Dušana Vukotića za likovnost, a prvi dobitnik tog priznanja je švicarski film „Little Match Girl" autora Jeana Faravela.

 

Nagradu za najbolji film u izboru gledatelja dobio je ruski film "Winter Story" Alene Kulikove, autorice koja je dvanaestom NAFF-u ukazala čast svojim prisustvom,.

 

Kao i prethodne dvije godine, Misija OESS-a kao partner Festivala dodjelila je nagradu za promicanje ljudskih prava, a ovogodišnji dobitnik je turski film "Playing House" autora Ozgul Gurbuz i Cenka Koksala.

 

Nakon dodjele nagrada, posjetitelji i sudionici NAFF-a imali su priliku ponovno odgledati sve nagrađene filmove, a potom i uživati u zabavi povodom zatvaranja Festivala.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI