Najavljena izgradnja aerodroma

Izetbegović u Bihaću: Novi zakon o akcizama posebno je važan za USK

Front 30.06.17, 08:05h

Izetbegović u Bihaću: Novi zakon o akcizama posebno je važan za USK
U naredne četiri godine će se obezbijediti da se svake godine prebaci po 2,5 miliona KM za infrastrukturne projekte u Bihaću i Sanskom Mostu

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SDA Bakir Izetbegović poručio je na tribini stranke u Bihaću da neće dozvoliti da bilo ko ugrozi državu BiH i Bošnjake. 

 

Obraćajući se prisutnima Izetbegović je posebno istaknuo značaj usvajanja novog zakona o akcizama, kritizirajući zastupnike iz Unsko-sanskog kantona Senada Šepića i Jasmina Emrića koji su uskraćujući podršku ovom zakonu unazadali put BiH prema Europskoj uniji. Dodao je kako je usvajanje ovog zakona posebno važno za Unsko-sanski kanton, jer su sredstva iz ovih prihoda trebala biti u značajnoj mjeri usmjerena i za izgradnju cestovne infrastrukture u Krajini. 

 

Najavio je da će se u narednom periodu posvetiti još više stranci kako joj se ne bi događale situacije poput one sa Senadom Šepićem.  

 

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić je također spomenuo odgovornost bivših zastupnika SDA i rekao da bi puno više infrastrukturnih projekata bilo da je prošao Zakon o akcizama.

 

Najavio je i daljnja izdvajanja za izgradnju aerodroma Golubić, pa se pored osiguranih 2 miliona KM do kraja godine mogu očekivati i nova izdvajanja za izgradnju aerodroma.

 

U naredne četiri godine će se obezbijediti da se svake godine prebaci po 2,5 miliona KM za infrastrukturne projekte u Bihaću i Sanskom Mostu, a radi se o sistemu otpadnih voda. Ove projekte će Federacija BiH finansirati u suradnji s lokalnim vlastima. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI