Stali u odbranu Izetbegovića

SDA odgovorila Dodiku: Ti si lider u negativnim procesima!

Front 29.06.17, 15:17h

SDA odgovorila Dodiku: Ti si lider u negativnim procesima!
Sve je više onih u svijetu koji smatraju da je, između ostalog i zbog ponašanja Milorada Dodika, entitet RS remetilački faktor na Balkanu

 

Kada god ima vlastitih problema, kao što je to slučaj ovih dana sa utvrđivanjem porijekla novca, Milorad Dodik se po pravilu obruši na BiH, SDA i njenog lidera Bakira Izetbegovića. SDA odbacuje sve njegove opservacije na tu temu kao najobičnije besmislice, saopćeno je iz ove stranke.

 

- Dodik dobro zna da je BiH sve stabilnija i jača, a on sve slabiji, do toga da je entitet koji predstavlja doveo do bankrota, a on završio pod sankcijama međunarodne zajednice i na crnoj listi State Departmenta. Što se tiče njegovih izjava na račun lidera SDA one su produkt očigledne ljubomore. SDA je vodeća politička stranka u BiH, a Bakir Izetbegović je lider koji je povukao ključne političke poteze kada su u pitanju deblokada evropskog puta BiH, deblokada NATO puta, ekonomske reforme i drugi pozitivni procesi u BiH.

 

Za razliku od Izetbegovića, Dodik je lider u negativnim procesima, u sijanju smutnje i proizvodnji nestabilnosti u BiH i regionu. Sve je više onih u svijetu koji smatraju da je, između ostalog i zbog ponašanja Milorada Dodika, entitet RS remetilački faktor na Balkanu, saopćeno je iz SDA.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI