NAKON OPTUŽBI MINISTRA SIGURNOSTI BIH

Dodik odgovorio Mektiću: Laž je da sam se u ratu bavio švercom, odlikovao me je Karadžić! A onih 200.000 eura...

Front 29.06.17, 14:43h

Dodik odgovorio Mektiću: Laž je da sam se u ratu bavio švercom, odlikovao me je Karadžić! A onih 200.000 eura...
Reagujući na današnje navode ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, da će iznijeti pisane podatke da se tokom rata bavio švercom, Dodik je kazao da su takve priče više pokretane, posebno pred izbore, a uvijek se pokazalo da su neutemeljene i opovrgnute kao spekulacije

 

 

Predsjednik RS-a Milorad Dodik tvrdi da su neutemeljene izjave da se „bavio švercom tokom rata u BiH“, te ističe da je dobio najviše odlikovanje od Radovna Karadžića, bivšeg predsjednika RS-a i haškog osuđenika.

 

Reagujući na današnje navode ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, da će iznijeti pisane podatke da se tokom rata bavio švercom, Dodik je kazao da su takve priče više pokretane, posebno pred izbore, a uvijek se pokazalo da su neutemeljene i opovrgnute kao spekulacije.

 

-Ponosan sam na sve što sam radio, kazao je ističući da nikada nije govorio javno da je bio komandir čete Vojne policije godinu dana „na Aerodromu koji je u to vrijeme tučen i granatiran iz Hrvatske".

 

Nakon toga je, kaže, odlukom Narodne skupštine RS-a, kao poslanik bio obavezan da učestvuje u njenom radu.

 

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci dodao i da postoje ugovori da je prodao stanove u Beogradu, te po tom osnovu unio u BiH 200.000 eura.

 

-Stanovi su prodani i u tom pogledu nema ništa novo, rekao je Dodik uz stav da se ne želi da bavi Mektićem.

 

Kaže i da njega ne mogu ucjenjivati i da će nastaviti ukazivati na to da su u  institucijama BiH ugroženi interesi RS-a, i da to javnost zna bolje od njega.

 

Prethodno je Mektić  na konferenciji za novinare najavio da će, svaki put kada ga Dodik nazove izdajnikom, izaći na konferenciju za novinare i predočiti papire o “Dodikovom švercu tokom rata, jer je on dezerter i nije branio RS u ratu...”.

 

Dodao je i da Dodik pričom o stanovima u Beogradu “već 15 godina pokriva sve svoje transakcije”.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI