Vremenska prognoza

U BiH danas vjetrovito: Popodne razvedravanje, temperatura do 33 stepena

Hronika 29.06.17, 08:37h

U BiH danas vjetrovito: Popodne razvedravanje, temperatura do 33 stepena
Dio prijepodneva pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i mogućom grmljavinom u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, zatim se očekuje razvedravanje u drugoj polovini dana

 

U jugozapadnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. 


Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo i Sanski Most 20, Banja Luka i Gradačac 21, Bihać, Livno i Sokolac 22, Doboj 23, Jajce 24, Bugojno, Grude i Sarajevo 25, Bijeljina i Srebrenica 26, Neum, Trebinje, Tuzla i Zenica 27, Mostar, Stolac i Zvornik 28 stepeni. 

 

Atmoferski tlak je u Sarajevu iznosio 933 milibara, za 9 milibara je niži od normalnog i ne mijenja se. 

 

Danas će u Bosni i Hercegovini biti vjetrovito. Dio prijepodneva pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i mogućom grmljavinom u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, zatim se očekuje razvedravanje u drugoj polovini dana.

 

U većem dijelu Bosne će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33 stepena. 

 

U Sarajevu će biti pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI