PRETRESI ŠIROM RS I FBIH

Poznata imena otkrivene kriminalne grupe: Ovo su narkodileri uhapšeni u akciji 'Sala'

Hronika 28.06.17, 16:38h

Poznata imena otkrivene kriminalne grupe: Ovo su narkodileri uhapšeni u akciji 'Sala'
- U toku je kirminalistička obrada nad uhapšenim, kao i pretresi na devet lokacija u RS-u i BiH - rekla je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUPRS-a Mirna Miljanović

 



 

Sedam osoba uhapšenih danas u operativnoj akciji „Sala“, koja se provodi na području RS-a i Federcije BiH, nakon saslušanja bit će sutra uz izvještaj o krivičnom djelu predati Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.

 

- U toku je kirminalistička obrada nad uhapšenim, kao i pretresi na devet lokacija u RS-u i BiH - rekla je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUPRS-a Mirna Miljanović.

 

Operativna akcija kodnog naziva „Sala“ provodi se radi razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom heroina na području Republike Srpske.

 

Nezvanično, slobode su lišeni Mirela Isić i Dejan Seferagić iz Doboja, Mato Brnić, Slađana Milošević i Branko Mijatović iz Bosanskog Broda, Jasmin Uzunović iz Zenice i Marko Matanović iz Odžaka.

 

Akciju provode policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a, u saradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

(FENA) 

BLIN
KOMENTARI