Princ Charles o ljubavi

'U braku s Dianom osjećao sam se kao u kavezu, bio sam očajan dok me Camilla nije nazvala'

Nedjeljni magazin 27.06.17, 10:11h

'U braku s Dianom osjećao sam se kao u kavezu, bio sam očajan dok me Camilla nije nazvala'
Bili smo u Škotskoj u dvorcu Balmoral. Diana ga je prezirala. Jedno poslijepodne šest sati sam ju slušao kako plače i žali se na Charlesa. Udarala je po namještaju, bacala stvari po sobi, ridala... Bilo je užasno, nije se mogla zaustaviti, rekao je Colborne

 

Nakon što su prekinuli, princ Charles i Camilla Parker Bowles ostali su dobri prijatelji. Tako dobri da su se često družili s porodicama, a kad je Charles počeo izlaziti s Dianom Spencer, što brže ju je htio upoznati s Camillom jer je njoj najviše vjerovao. Camilla i njen suprug Andrew često su pozivali mladi par na druženje na imanje u Wiltshire, selo dva sata od Londona. Bivša Charlesova djevojka primijetila je da Diana stalno pomaže oko domaćinstva i da je jako dobra s djecom. Bila je pristojna i draga pa je Camilla blagoslovila njihovu vezu, otkriva nova biografija vojvotkinje Camille iz pera Penny Junor.

 

Diana je također voljela nju i često joj se povjeravala, ali to je bilo samo zato što joj Charles sve do zaruka nije rekao da su bili ljubavnici. Predstavio ju je samo kao dobru prijateljicu. Kad je Diana saznala za njihovu prošlost obuzela ju je ljubomora koje se nikad nije riješila. Rijetki su Charlesovi prijatelji bili protiv njihove veze, i to zato što su mislili da nemaju zajedničkih interesa i prerazličiti su. Diana je voljela ljubavne romane i općenito lijepu literaturu, dok je princ čitao isključivo publicistiku - najviše povijesne i filozofske knjige, a povremeno bi uzeo Shakespearea. No, Charles je vjerovao samo Camilli.

 

"Čini se kao da uranjam u potpuno nepoznate vode i to me uznemirava, ali vjerujem da će sve biti u redu na kraju", rekao je tada prijatelju. No, tek je kasnije otkrio da je Diana naivna i nezrela djevojka koja nije potpuno shvatila što ju čeka kad postane princeza od Walesa.

 

"Napravio je golemu grešku. Naravno da treba suosjećati s Dianom, Charles je bio autor te katastrofe. On nije imao dovoljno suosjećanja, nije znao razumjeti njene osjećaje jer ga je oduvijek više zanimala objektivnost. Nije se znao nositi sa svojim, a kamoli s njenim osjećajima. Osim vremena na univerzitetu, cijeli život su ga samo služili i nije se morao brinuti za sebe. Nije se ni oblačio sam! Niko se nikad nije derao na njega, osim možda oca. Zato se nije znao svađati s Dianom i nije znao reagirati na njene ispade", ispričao je Charlesov bliski prijatelj. Posebno je to došlo do izražaja u mjesecima prije vjenčanja, kad je Diana postala jako nesigurna i počela ju je mučiti ljubomora. Bolovala je od bulimije i to je utjecalo na njeno raspoloženje, ali niko to nije znao. Bila je opsjednuta Camillom pa se ona povukla i prestala komunicirati s Charlesom. Nakon njihovog vjenčanja Camilla je izbjegavala događaje na kojima je znala da će biti neko od njih dvoje.

 

camilla-i-charles

 

Charlesu ništa od toga nije bilo jasno. Diana je poludjela kad je na jedno događanje princ stavio manžete koje mu je darovala Camilla sa svojim inicijalima. Nije mu bilo jasno u čemu je problem. Dianini ispadi bijesa u njemu su samo produbili osjećaj samoće i počeo se sve više izolirati od nje i njihovog odnosa. Koliko god je Diana bila nesigurna, on ju nikako nije uspio uvjeriti da se nema zbog čega brinuti. Charles je nije planirao varati, ali bio je potpuno izgubljen i već slab na živcima. Njegovi su se prijatelji počeli brinuti za njega. Izbjegavao je Dianu i nekoliko puta zaposlio svog asistenta Michaela Colbornea da ju "zabavlja" dok on obavlja druge obaveze.

 

"Bili smo u Škotskoj u dvorcu Balmoral. Diana ga je prezirala. Jedno poslijepodne šest sati sam ju slušao kako plače i žali se na Charlesa. Udarala je po namještaju, bacala stvari po sobi, ridala... Bilo je užasno, nije se mogla zaustaviti", rekao je Colborne. Charles se u pismu prijatelju požalio kako se osjeća kao da je u kavezu.


"Žudim za slobodom. Kako je strašna nekompatibilnost, i kako je užasno destruktivno za sve glumce u ovoj drami. Sve podsjeća na grčku tragediju. Osjećam da ću trebati neku vrstu pomoći, i sramim se zbog toga. Kako sam mogao tako pogriješiti? Očajan sam i potpuno nemoćan, gubim samopouzdanje. Ne vidim svjetlo na kraju tunela", napisao je.

 

Kako je Charles bio sve više nestabilan, njegova prijateljica Emilie van Cutsem zaključila je da ga jedino Camilla može smiriti. Nikome nije palo na pamet da trebaju imati romantičnu aferu. No, kako mu je ona postala rame za plakanje, sve više je shvaćao da ga ona jedina razumije. Camilla također nije htjela da Charles vara Dianu s njom jer je znala koliko je bolno biti u takvom braku. Njen muž Andrew varao ju je na sve strane, čak i prije braka. No, Charles i Camilla nisu se više mogli praviti da su samo prijatelji.

 

(100posto.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI