Uviđaj u toku

Zbog saobraćajne nesreće u tunelu Vranduk potpuno obustavljen saobraćaj na M-17 Zenica-Žepče

Hronika 23.06.17, 17:02h

Zbog saobraćajne nesreće u tunelu Vranduk potpuno obustavljen saobraćaj na M-17 Zenica-Žepče
Saobraćaj se odvija lokalnim obilaznicama do završetka policijskog uviđaja

 

Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su sudjelovali teretno motorno vozilo i putnički automobil, na magistralnom putu M-17 između Zenice i Žepča, na lokalitetu mali tunel Vranduk, trenutno je potpuno obustavljen saobraćaj.

 

Kako je Feni saopćio dežurni operativni službenik policije MUP-a ZDK u ovoj saobraćajnoj nezgodi nema povrijeđenih osoba, ali je pričinjena materijalna šteta.

 

Saobraćaj se odvija lokalnim obilaznicama do završetka policijskog uviđaja.

 

Zbog održavanja manifestacije „Sv.Ivo“ u Podmilačju večeras do 22.00 sata i sutra od 06.00 do 16.00 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. U spomenutim terminima alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić - Grad-Banja Luka.

 

Iz istog razloga, večeras do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona. 

 

S obzirom na to da su dani vikenda pred nama pojačan je promet vozila i veće gužve kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima. Zadržavanja na graničnim prijelazima su u intervalima od 30 do 40 minuta. 

 

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama večeras od ponoći pa do ponedjeljka 26.06. do 24 sata zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

 

(FENA/Foto: Arhiv/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI