Na Facebooku se osvrnula ne neizbježnu temu

Dalal Midhat o Severininoj borbi: Mnoge bi maske pale, a mnogi bi brakovi nestali

Showbizz 23.06.17, 15:48h

Dalal Midhat o Severininoj borbi: Mnoge bi maske pale, a mnogi bi brakovi nestali
Vaše upiranje prstom u sve osobe koje se bave javnim poslom, je kao da vam ja hakiram sve uređaje i pregledam slike, snimke, poruke i počnem osuđivati, napisala je Dalal

 

Dalal Midhat, koja je prošle godine predstavljala s Deenom i Anom Rucner Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, na Facebooku se osvrnula ne neizbježnu temu ovih dana, borbu Severine Kojić i Milana Popovića za skrbništvom nad sinom Aleksandrom. Iz objavljenog je očito da je dala podršku kolegici te mnogima predbacila licemjerje.

 

Njen status prenosimo u cjelosti.

 

- Ovih dana čitam vaše postove, komentare i ne vjerujem. Jedni su na strani majke - drugi protiv nje, ali i s jedne i druge strane pršte katastrofalni komentari koji se tiču estrade, pjevanja, građenja karijere, miliona koje ima otac, iznosa alimentacije, s obaveznom napomenom da je majka radila to i to, bila s ovim i onim i da postoji snimak koji je od krucijalne važnosti za ovaj slučaj. OK. Dakle, da se majka bavi bilo čime drugim i da joj život nije pod lupom kao što je u ovom konkretnom slučaju svi bi plakali za tužnom, jadnom, ostavljenom majkom koja se bori da sa svojim djetetom provodi bar jednako vremena kao otac. Vratimo se na početak. Namjerno sam izostavila imena, da bi se mogli osvrnuti samo na činjenice. Stalno se postavlja pitanje kakva je to ONA majka?

 

Jer je estradna zvijezda, ili jer posjeduje famozni snimak? Jer estradne zvijezde nisu dobre majke? Ali sve doktorice, pravnice i profesorice jesu? Izbor posla nas čini manje ili više majkama? A ko ste vi da se pitate takvo nešto? Ko ste vi da sudite o tuđem životu i o majčinstvu? O tuđim greškama? Ko ste vi da nakon svega uperite prstom i kažete ona nije dobra majka jer, eto, postoji taj nesretni snimak koji se desio mnogo prije te veze i djeteta. Snimak onoga što većina vas, licemjera, radi ionako, u vezama i van njih, s vašim ili tuđim muževima ili ženama.

 

A u eri pametnih telefona, većina vas posjeduje takve snimke. Vaše upiranje prstom u sve osobe koje se bave javnim poslom, je kao da vam ja hakiram sve uređaje i pregledam slike, snimke, poruke i počnem osuđivati. Mnoge bi maske pale, a komentari i postovi bi nestali s društvenih mreža. Mnogi profili. Mnoge veze. Mnogi brakovi. I mnogi bi se našli u istoj borbi koju sad prolazi ova MAJKA. Ja vam iskreno želim da se nikada ne nađete u njenoj koži. Zbog onih za koje svi mi, bili očevi ili majke, pjevačice ili trgovci, političari ili pravnice, zapravo živimo - napisala je.

 

Mnogi su je podržali i podijelili njenu objavu, dok je bilo i onih koji su Dalal počeli otvoreno vrijeđati. Ona je takve komentare brisala uz poruku "Ako je javna ličnost, nije javni WC" te takve komentatore blokirala.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI