Počela prodaja ulaznica za XX1

Objavljen program ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo!

Kultura 22.06.17, 20:23h

Objavljen program ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo!
U okviru XX1. Jazz Festa Sarajevo bit će predstavljeni i projekti bosanskohercegovačkih muzičara – Banjalučanina koji živi i radi u Švicarskoj Marija Batkovića i Zeničanke sa stalnom adresom u Austriji Nataše Mirković koja će izvesti sefardski repertoar u triju En El Amor sa Michelom Godardom na serpentu i perkusionistom Jarrodom Cagwinom

 

Na web stranici Jazz Festa objavljen je glavni program i počela prodaja ulaznica za koncerte XX1. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Festa Sarajevo 2017 koji će biti održan od 31. oktobra do 5. novembra.

 

U narednom periodu vršit će se online prodaja ulaznica po povoljnijim tzv. "early bird" cijenama, a za ovogodišnje izdanje Jazz Fest je pripremio više od 20 koncertnih programa uključujući i poseban program Musick and Magick Johna Zorna koji će u tri dana predstaviti 12 ansambala na 10 različitih koncerata od kamerne muzike do heavy metal fuzije. Koncerte će održati legendarni gitarista i pjevač James Blood Ulmer, ikone improvizirane muzike basista William Parker i bubnjar Hamid Drake, kao i značajni muzičari srednje generacije poput švedskog saksofoniste Matsa Gustafssona ali i novih zvijezda kao što su austrijski Kompost 3, belgijski Dans Dans ili grupa Thumbscrew sa gitaristicom Mary Halvorson. Najveći broj muzičara dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, a održat će ukupno 15 koncerata.

 

U okviru XX1. Jazz Festa Sarajevo bit će predstavljeni i projekti bosanskohercegovačkih muzičara – Banjalučanina koji živi i radi u Švicarskoj Marija Batkovića i Zeničanke sa stalnom adresom u Austriji Nataše Mirković koja će izvesti sefardski repertoar u triju En El Amor sa Michelom Godardom na serpentu i perkusionistom Jarrodom Cagwinom.

 

- I ove jeseni učinit ćemo Sarajevo mjestom od posebnog značaja za sve one koji vole kvalitetnu muziku. Ponosni smo na ovako bogat i raznovrstan program, a izuzetno smo sretni što će i ove godine na festivalu učestvovati neki od najznačajnijih muzičara našeg vremena - kaže Edin Zubčević, osnivač i umjetnički direktor Jazz Festa Sarajevo.

 

jazz-fest-plakat2-2017

 

- Sretni smo što su mnogi od programa pripremljeni samo za Sarajevo i ovo posebno izdanje Jazz Festa što će naš grad i Bosnu i Hercegovinu učiniti dodatno interesantnom destinacijom i za internacionalnu publiku.

 

Ulaznice za glavni program mogu se kupiti na www.jazzfest.ba, a prateći programi koje će činiti bonus koncerti, klupski program Late Nite Stage, predavanja, filmske projekcije, izložbe i razgovori, bit će naknadno objavljeni.

 

I ove godine dizajn plakata XX1. Jazz Festa Sarajevo potpisuje Ajna Zlatar.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI