saznajte vremenske prilike

Danas počelo ljeto: Temperature i do 33 stepena

Hronika 21.06.17, 08:00h

Danas počelo ljeto:  Temperature i do 33 stepena
Ljeto će trajati do 22. septembra, kada počinje jesen

 

Ljeto na sjevernoj zemljinoj hemisferi počelo je danas u 6.25 sati.

 

Na dan početka ljeta obdanica je najduža, a noć najkraća.

 

Ljeto će trajati do 22. septembra, kada počinje jesen.

 

U srijedu će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti pljuskove i grmljavinu. Lokalno pljuskovi mogu biti obilni. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Uz olujne oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33°C.

 

U četvrtak ujutro po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno sa niskom naoblakom ili maglom. Tokom dana će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne i sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera, krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16°C, na jugu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 35°C.

 

U petak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prije podne. Poslije podne i u večernjim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, na jugu do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI